Ej Животе... некогаш си толку тежок за живеење, што посакувам да беше полесен... но штом ми се случи нешто убаво и ме исполни до сржта на мојата душа... тогаш си велам... секогаш се што се случува, се случува со повод, да не направи посилни... или да не направи по Среќни. Животот е многу убав... Вреди да се Живее!
Понекогаш после разговорот со некои луѓе, човек чувствува потреба пријателски да помилува камен, да му се насмее на некое дрво и да му „симне капа“ на некое магаре.
Некои луѓе случајно ќе ти згазнат на чевелот па ќе се извинат, а некои ќе ти го скршат срцето па како ништо да не било..
Можеме да го прифатиме конечното разочарување, но никогаш не смееме да ја загубиме бесконечната надеж. Мартин Лутер Кинг
Чудно е како луѓето кои најмалку ме познаваат, најмногу зборуваат за мене. Никогаш не ги мразете луѓето кои се љубоморни на вас. Тоа се луѓе кои мислат дека сте подобри од нив.
Секој маж кој може да вози безбедно додека бакнува убава девојка, едноставно не му го дава на бакнежот вниманието кое тој го заслужува.