Омразата и љубовта во еден поглед се неделиви: човек никогаш не мрази друг човек од љубов кон себеси, а често се случува обратно. Јован Дучиќ
-Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak. -Men have two emotions: Hungry and Horny. If you see him without an erection, make him a sandwich. -Knowledge is knowing a tomato is a fruit; Wisdom is not putting it in a fruit salad. -Politicians and diapers have one thing in common. They should both be changed regularly, and for the same reason. -Children: You spend the first 2 years of their life teaching them to walk and talk. Then you spend the next 16 years telling them to sit down and shut-up. -Fighting for peace is like fucking for virginity. -A diplomat is someone who can tell you to go to hell in such a way that you will look forward to the trip. -Hospitality: making your guests feel like they're at home, even if you wish they were. -Women may not hit harder, but they hit lower. -I should've known it wasn't going to work out between my ex-wife and me. After all, I'm a Libra and she's a bitch.
На добрите луѓе не им се потребни закони за да се однесуваат правилно, додека лошите секогаш ќе најдат начин како да ги заобиколат.
Секогаш се плашиме повеќе отколку што сакаме, но секогаш можеме да бидеме похрабри отколку очекуваме.
Have you ever lived my life? Spent one minute in my shoes? If you haven't then tell me why You judge me as you do. Tiffany Blevins
Солзата на разгаленото дете тежи помалку од ветерот,додека солзата на гладното дете тежи повеќе од целата земјина топка...
Веројатноста дека некој ве гледа е право пропорционална со глупавоста на тоа што во моментот го правите.
Вистината е како дебитна картичка , прво плати,па уживај подоцна... Лагата е како кредитна картичка ,прво уживај ,па плати подоцна...Изберете мудро... Со еден едноставен здив на ветерот, ние може да избереме да се ослободиме од товарот на нашето минато. Ние можеме да го пренасочиме нашето патување кон нови хоризонти. Неизвесна е природата и убавината на нашиот живот. Дајте му 1000 можности на непријателот да стане ваш пријател... Но не му давајте ниедна можност на пријателот да стане ваш непријател...! Секогаш бори се за она што го сакаш и запамти,загубено е само она од што ќе се одрекнеш. Посакај само едно нешто во својот живот-да не го посакуваш изгубеното и да не го изгубиш саканото.