Ги сакам оние кои се присутни во мојот живот и го прават неверојатен. Истовремено им се заблагодарувам на оние кои го напуштиле мојот живот и го направиле фантастичен.
Луѓето ќе заборават што си рекол, ќе заборават и што си направил. Но никогаш нема да заборават какви чувства си разбудил во нив.
Љубовта е како огнот,ако не фрлаш постојано дрва во него за да го одржаваш жив, тој се гаси и останува само пепел.
Надежта е мостот што нé води подалеку од губитокот и неуспехот. Нашиот живот е како движењето на Сонцето. Во најтемните мигови знаеме дека ќе се раздени. Си го достигнал врвот на успехот тогаш кога повеќе нема да те интересираат парите, комплиментите или публицитетот.
Незрелата љубов вели: Те сакам, бидејќи имам потреба од тебе, а зрелата љубов вели: имам потреба од тебе, бидејќи те сакам.
“There is nothing like looking, if you want to find something. You certainly usually find something, if you look, but it is not always quite the something you were after.” J.R.R. Tolkien “You can only come to the morning through the shadows.” J.R.R. Tolkien Numbing the pain for a while will make it worse when you finally feel it.-J. K. Rowling, Harry Potter and the Goblet of Fire “The beginning of knowledge is the discovery of something we do not understand.” Frank Herbert “When politics and religion are intermingled, a people is suffused with a sense of invulnerability, and gathering speed in their forward charge, they fail to see the cliff ahead of them” Frank Herbert “Truth suffers from too much analysis.” Frank Herbert
„Ако се трудиш и учиш за да добиеш награда, тогаш работата ќе ти изгледа многу тешка. Но, ако се трудиш од љубов кон работата, ти во самата неа ќе ја пронајдеш наградата.“
Немојте никогаш ништо да и заповедате на некоја жена ако не сте однапред сигурни дека ќе ве послуша. Алфред Капу
Фрлете ги лошите спомени во канта... и повеќе не чепкајте во ѓубриштето. Да бидеш чесен значи со своите постапки да им докажеш на останатите дека си поинаков од нив. Го замолив Господ да ме чува од непријателите, и почнаa да ce губат "пријателите"!