Love comes to those who still hope even though they've been disappointed, to those who still believe even though they've been betrayed, to those who still love even though they've been hurt before.
Вистинската љубов е како игла во сено... Ќе ослепеш барајќи ја,а кога ќе ја најдеш ќе бидеш слеп за да ја видиш! „ Што се случи со тебе? Каде ја изгуби насмевката во твоите очи? Каде ја изгуби радостта од живеењето? Знам : светот е многу студен. Знам како луѓето се повредуваат меѓусебно. ...Но зошто забораваш, дека тоа е причината поради која даваме љубов? “
Во животот не постојат вистински порази, туку постојат само резултати. Не постојат вистински трагедии, туку само лекции. И не постојат проблеми, туку само можности кои оној што е мудар треба да ги сфати како решенија!
Бидете постојано свесни за вашите постапки и за изборите што секојдневно ги правите во животот! Бидејќи, во природата не постојат ни награди, ниту пак казни. Постојат само последици.
Dear daddy, No matter where I go in life, Who I get married to, How much time I spend with guys, How much I love my boyfriend, How much I talk about my boyfriend, You'll always be my number one man. Sincerely, your little girl.
Мудрост е да знаете што треба да направите следно, способност е да знаете како да го направите, а доблест е да го направите!
Мораме да бидеме подготвени да се ослободиме од животот што сме го планирале за да го имаме животот кој нé очекува. Луѓето се како ѕвездите, ги има милиони а само еден може да ти ги оствари соништата.