Да се потприш на дрво има ветер... Да се потприш на ѕид има уши... Да се потприш на човек има уста...
Вистинскиот маж има една лавица,а не трло овци. Да бидеш чувствителен не значи да бидеш слаб, туку да имаш срце кое чука посилно од другите. Обожавам да слушам лаги,додека ја знам вистината Добриот стрелец не се познава по своите цели, туку по своите стрели.
Вистинска Жена не е онаа која брои колку мажи имала, туку колку мажи одбила поради еден што го сака. Искуството е она што го добиваш, кога нема да го добиеш она што го сакаш.
...Од ништо не се бега... тоа што требало да биде, се случило, тоа што треба да биде, ќе се случи.. Она што се случило секогаш ќе не скокотка во нашите мисли исто колку она што допрва ќе се случи ...
Човекот проценете го по неговите дела, а не по неговите зборови. Зошто некои многу лошо постапуваат, а прекрасно зборуваат...
...Најголемо задоволство во животот е...кога ќе го направиш она,за кое луѓето ти велат..."Нема да можеш"..
За да постигнете големи работи морате не само да работите, туку и да сонувате,не само да планирате туку и да верувате. Анатол Франс
Некои луѓе, без разлика на годините, никогаш не ја губат својата убавина - таа само се преместува од нивните лица во нивните срца.
Ретко ја наоѓаме среќата кога ја бараме. Најстихијните огнови обично се палат од случајна искра. Семјуел Џонсон
Оризон Свет Марден -Личноста со надеж гледа успех каде што другите гледаат неуспех, сончева светлина каде што другите гледаат сенки и бура.
Луѓето не се казнуваат за гревовите, туку самите гревови ги казнуваат луѓето. Тоа е најтешка и најсигурна казна. Толстој
God uses fire to teach us about water. He uses earth so that we can understand the value of air. He uses death to show us the importance of life -Paulo Coelho