Нема поубаво нешто во животот, отколку да најдеш еден човек ! Кој те чита без букви и тe разбира без зборови .... ♥ ♥ ♥
Љубовта во вас не е создадена да ја чувате, туку да ја подарувате !!! Оној кој искрено ЉУБИ, ЉУБИ со молчење, со дела, никогаш со зборови !! ЉУБОВТА е оган кој се обидувате да го изгаснете со бензин !!!
♥ Некои луѓе ме... - Почитуваат! ♥ ♥ Некои со насмевка ме.... - Погледнуваат! ♥ ♥ Има и такви што ме... - Посакуваат! ♥ ♥ Некои со иронија кон мене се... - Насочуваат! ♥ ♥ Но има некои кои вистински... - Mе сакаат! ♥ ♥ Да не ги заборавам оние другите... - кои ме ОСУДУВААТ! ♥ ♥ Без оглед на се... само оние кои вредат - во срцево остануваат! ♥
Најголемата трагедија во животот не е смртта, туку она што дозволуваме да згасне во нас додека живееме.
Силните личности знаат како да си го одржат животот во ред... Дури и со солзи во нивните очи ,тие успеваат да кажат ,,Јас сум добро,,...“
Поливајте го само оној цвет на ЉУБОВТА кој расте и цвета, оној кој ја шири својата миризба низ вашата вистина и ве заведува со својата убавина !!!
Никој не е доволно добар за да може да се спаси себеси; никој не е толку лош за Бог да не би можел да го спаси!
Секогаш следи го своето срце, без разлика што велат другите... Нема да бидат тие оние кои ќе бидат среќни или ќе страдаат на крајот. Тоа ќе бидеш ти. Целта е да се умре што помлад, но што подоцна.
Не кажувајте му на бога колку се големи вашите проблеми, тука на проблемите кажете им колку е голем вашиот бог.
Нема да ти се одмаздам со зло, ќе ти се одмаздам со добрина за никогаш да не ме заборавиш и кога ќе ми го спомнеш името да кажеш : "незнаев што пропуштам покрај себе !
Ти благодарам Господе, ти благодарам што беше со мене, во тешките моменти кога никој друг не беше покрај мене ...ти благодарам што одговараш на моите молитви во она време за кое ти знаеш дека е најдобро... благодарам за сè!!! Амин!