Животот е само подготовка за смртта. Смртта ни помага да станеме вечни. Кога стануваме вечни таа умира.
Кога сите сонуваме, а само малкумина остваруваат, мнозинството станува болно свесно за својата страшливост. "Вероника реши да умре"- Паоло Коелјо
Не ја покажувај твојата слабост пред него! Нашминкај се добро и сокриј ја твојата тага.. Биди пред него рамнодушна , иако срцето ти плаче.. Што?!... Неможеш!... мораш! Снајди се ! Ти си Жена...можеш и умееш !
Никогаш не им верувај слепо на оние на кои им се угледуваш, тие ќе бидат оние кои највеќе ќе те разочараат.
[СДК] Сакам да кажам... Можеш да се заљубиш во нечија убавина, но сети се дека ќе живееш со неговиот карактер!
Големата надеж е многу поголем поттик во животот отколку што би можела да биде каква и да е доживеана радост. Ниче
Во душава сум дете кое не знае да мрази, во животот сум патник кој го избира погрешниот пат, а во реалноста сум будала која неизмерно те сака!
Јас паѓам,Јас станувам,Јас правам грешки,Јас живеам,Јас учам,Јас бев ранет/а,но сум жив/а.Јас не сум совршен/а но јас сум благодарен/а.
Олга Илин- Повеќепати го имав истото искуство дека кога на животот ќе му кажеш мирно и решително, но многу решително: „Ти верувам, направи што мораш“, животот има неверојатен начин да одговори на тоа што ти е потребно.
Луѓето понекогаш ќе се сопнат од вистината, но повеќето од нив се совземаат и брзо продолжуваат како ништо да не се случило...
Понекогаш , најубавите насмевки кријат најдлабоки тајни. Најубавите очи пролеале најмногу солзи и најдобрите срца чувствуваат најголема болка.
Старите гревови имаат долги сенки... Прашав еден старец: Што е поважно? Да сакаш или да бидеш сакан? Стариот одговори: Што и е поважно на пеперутката, левото или десното крило?