Јас сум како и сите луѓе: на светот гледам онака како што сакам да течат работите, а не онака како што навистина течат.
Дај им на луѓето повеќе одколку што сакаат... Вредноста на нештата можеби најдобро ја откриваме тогаш,кога тие ќе ни станат недостапни.
Кога ќе се Издигнеш......пријателите ќе знаат кој си! Но кога ќе паднеш.....ти ќе знаеш кои се пријателите
Жената не знае да почитува...знае да сака.Таа не сака да биде почитувана, сака да биде сакана. Почитувањето за неа значи одсуство на љубов, нешто ладно, лицемерно. Требеа прво да биде сакана а потоа почитувана.Жената мисли дека каде што има многу почитување, таму има малку љубов.
Сите ти се другари/ки додека имаат корист од тебе . За нив вредиш толку, колку што имаат повеќе корист од тебе.
Бидете сигурни кога го давате вашето срце , дека го давате на некој кој има раце доволно силни да го држи засекогаш, сепак доволно нежни да го држи без да го скрши ! Да ми кажеш дека ме сакаш, не ме интересира. Да ми покажеш дека ме сакаш,ме фасцинира. Секој има способност да сака..ваш е изборот дали ќе го отворите вашето срце на некој знаејќи дека секогаш постои можност да бидете повредени.. Љубовта е како стакло...понекогаш е подобро да го оставиш скршено од колку да се повредиш додека ги составуваш деловите....
Секогаш сум со насмевка на лицето, за пријателите да не се грижат, а непријателите да не се радуваат.