Зборовите и срцата треба да се чуваат грижливо. Бидејќи кажаните зборови и скршените срца тешко се поправаат...
Добриот и исполнет живот најчесто не доаѓа од тоа да изгледаш добро, да се чувствуваш добро и да имаш материјални добра... туку од тоа да правиш добро!
За да бидеме среќни не ни се потребни потковици или детелини со четири листа.Потребна ни е желба за живот,надеж која ќе не води низ бурите и вера дека се може да биде подобро.
не дозволувајте лошиот ден да направи да се чуствувате како да имате лош живот понекогаш лугето со најлошо минато создаваат најдобра иднина
Ќе дојде време кога ќе ме прашаш што сакам повеќе- тебе или животот. Јас ќе ти одговорам животот, а ти ќе се налутиш и ќе заминеш без да дознаеш дека ти си ми животот. Има моменти кога сакаш, а желбата не ти е исполнета. Кога љубиш, а љубовта не ти е возвратена. Кога срцето сака, а усните незнаат да го кажат тоа... Господ имал три ќерки Нада, Вера и љубов. Нада се удавила во морето, Вера ја зеле христијаните, а Љубовта останала да ги измачува младите. Кога се родив ми дадоа очи, ми рекоа гледај, ми дадоа срце и ми рекоа сакај. Но не ми рекоа дека со тие очи ќе плачам, а со тоа срце ќе патам!
Животот е чудо, среќаваме многу луѓе заради кои страдаме, а доволен е Еден да срцето ни се исполни со среќа.
Она што ти е судено, ќе биде, дури и да се наоѓа под најтешката планина. Она пак, што не е судено за тебе, нема никогаш да биде... дури и да се наоѓа помеѓу твоите усни.
Нозете не ги запирај, нека брзаат, за да пристигнат навреме. Рацете не ги штеди, нека работат повеќе, за да дадат повеќе. Усните не ги одморај, нека зборуваат, но со умереност и скромност. Очите не ги затворај, нека гледаат, но со топлина. А срцето не го сокривај, нека љуби повеќе. Тоа е животот. Да бидеш секогаш точен навреме и да стоиш на својот збор, да живееш скромно, а да даваш повеќе, но сепак да бидеш исполнет со топлина, соочувствителност и безрезервна љубов кон сите.
Луѓето се како гулаби. Кога се на земја од раце ти јадат....ама штом малку полетаат знаат и да се исерат на тебе...
Бидете реални - тоа е кога двете нозе ви се цврсто на земјата, а главата во висина на изгасениот телевизор. Борис Дежуловиќ Убавата страна да се биде песимист е што во секој случај или се потврдува дека си бил во право или си пријатно изненаден. Џорџ Вил
Херберт Шипман - На патот кон моето срце напишав „забрането минување“, но љубовта влезе смеејќи се и извика: „Јас влегувам секаде"
Не сум сурова, туку суров е животот. Знам за љубов, љубовта не знае за мене. Чувствувам, но тоа не го покажувам пред светот. Многу работи можам, но не сакам! Не сум глупава, ама така ми одговара. Не сум дволична, ако ти ја кажам во лице вистината која те боли. Не сум инаетчија ако сакам да си ја исполнам мојата цел. Можеби и сум безнадежен случај, но сепак имам надеж!!