Кога молчиш?....молчи од Љубов! Ако зборуваш?....зборувај со Љубов! Кога некого опоменуваш?...и тоа нека е од Љубов! Кога простуваш?...прости од Љубов! Од коренот на Љубовта само Љубов може да се врати или да се роди. Не заборавајте Доброто со Добро се враќа...ако не денес...тогаш утре!
Кога ќе изчезне СЕ, ќе остане љубовта што го движи небото, ѕвездите, луѓето, цвеќето, инсектите, што не турка сите да одиме по опасен мраз, не исполнува со радост и страв, но на СЕ му дава смисла. П. Коелјо
Нешта за кои Бог нема да те прашува на „оној“ ден! 1.БОГ нема да те прашува каков автомобил возеше. - Ќе те праша колку луѓе, кои немамале превоз ги превезе до местото на патувањето. 2. БОГ нема да те прашува за квадратурата на твојот дом. - Ќе те праша колку луѓе си нагостистил во својот дом. 3. БОГ нема да праша каква облека имаше во шифоњерот. - Ќе те праша на колку им помогна дасе облечат. 4. БОГ нема да те праша колку ти изнесуваше најголемата плата што ја примаше. - Ќе те праша дали се компромитираше за да ја добиеш и задржиш. 5. БОГ нема да те праша која позиција во претпријатието ти беше највисока. - Ќе те праша дали работата што ја работеше ја работеше најдобро што можеше. 6. БОГ нема да те праша колку пријатели имаше. - Ќе те праша на колку им беше пријател. 7. БОГ нема да те праша во какво соседство живееше. - Ќе те праша како се однесуваше кон соседите. 8. БОГ нема да те праша за бојата на твојата кожа. - Ќе те праша за содржината на твоето битие. 9. БОГ нема да те праша зошто ти требаше долго време да го пронајдеш Спасението - ТОЈ татковски ќе те одведе до твојот дом во Рајот, а не во круговите на Пеколот. 10. БОГ нема да те праша на колкумина им ја проследи оваа порака. - ТОЈ веќе ја знае твојата одлука.
“Never take someone for granted, hold every person close to your heart because you might wake up one day and realize that you have lost true diamond while you were too busy collecting stones“.
Сем Голдвин - Од успехот добиваш многу нешта, но не најважното нешто во душата кое ти го носи љубовта.
"imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring"
Шекспир рекол: "Секогаш се чувствувам среќен. Знаеш ли зошто? Зашто не чекам ништо од никого. Да чекаш секогаш боли. Животот е краток. Затоа сакај го животот, биди среќен и секогаш смеј се. Живеј за себе и запомни - пред да зборуваш - слушај, пред да пишуваш - мисли, пред да повредиш - чувствувај, пред да мразиш - сакај, пред да се предадеш - обиди се! пред да умреш - Живеј! Умен си бил човекот
Работете го она што навистина го сакате, но не ги погазувајте другите за да ги остварите вашите цели.
Единствен начин да се избегнат грешките е да се стекне искуство. Единствен начин да се стекне искуство е да се прават грешки.
Вистинските мажи остануваат верни. Тие немаат време да бараат нови жени, затоа што се зафатени со пронаоѓање нови начини за да ја сакаат СВОЈАТА !
bidejki se plasime da ja vidime vistinata.Onoj/onaa se retki koi i prkosat na vistinata.zivotot kolku i da e kratok treba da ja pronajdeme sifrata i ke ima hepi end,no dosega nitu eden ne ja pronasol ,poz.no mislam deka site nie nekade dlaboko vo nas ja barame ovaa sifra.poz... [mod-kirilica:1b28bn60][/mod-kirilica:1b28bn60]