Оние кои се препаметни за да се мешаат во политика се казнуваат со тоа да бидат владеени од поглупави од нив - Платон
Булвер - И покрај сите талкања, среќата секогаш се наоѓа во близина и меѓу работите кои ни се на дофат.
Кој нашол добра жена, ја нашол среќата и добил милост од Господа. ___________ Силна Жена е онаа која наутро собира сили да се насмее, иако цела ноќ ја поминала плачејки... ___________ Храбрите секогаш се упорни...
Кога жена ќе проба облека од плакарот и и е тесна, таа претпоставува дека се здебелила. Кога маж ќе го стори истото, тој мисли дека облеката се стеснила.
„Кога треба да донесете тешка одлука фрлете паричка. Кога паричката ќе биде во воздух ќе сфатите на што се надевате.“ – непознат автор „Искушението да се откажете е најголемо во моментот кога сте на прагот од успехот.“ – Кинеска поговорка „После дождот се појавува виножито, по бурата е мирно, по ноќта доаѓа утрото, по завршетокот доаѓа нов почеток.“ – непознат автор Преубави се!
Во животот најдобро е да бидете такви какви што сте.Некои луѓе ќе ве сакаат поради вас самите.Повеќето ќе ве сакаат за тоа што можете да го направите за нив,а некои нема да ве сакаат воопшто.
~ Never underestimate the pain of a person, because in all honestly, everyone hurts. Some just hide it better than others. ~ Don't worry girl. You will find the one who will ruin your lipstick, not your mascara. ~ You can run away from your problems, but you're just gonna find new ones that pop up. ~ There are no shortcuts to any place worth going. ~ Happiness can be found even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light. ~ People say I've changed so much. Well, here's the truth. I grew up. I stopped letting people push me around all the time. I learned that you can't always be happy. I accepted the reality. ~ You are worth more than the value you've placed on yourself. ~ Sometimes I'm terrified of my heart; of its constant hunger for whatever it is that it wants. The way it stops and starts. ~ No relationship is worth hiding. If you have to hide it to be happy it's not worth having. ~ The best way to appreciate something, is to be without it for a short time.
Чувај се од жена која што не ти враќа кога ќе ја повредиш...Таа нема да ти прости, ниту ќе дозволи сам да си простиш.
Што е машка верност? Женет веќе три пати, а цело време има иста љубовница . .. Најтешка одлука на една жена е да одбере помеѓу мажот што ја сака и мажот што таа го сака...
Ако не научете да ги контролирате своите мисли, нема никогаш да научете да го контролирате своето однесување.
Лора Ингалс Вајлдер - Вистинските вредности не се промениле. Сеуште е најдобро да си искрен и чесен, да правиш колку што можеш повеќе од она што го имаш, да те усреќуваат малите задоволства и да имаш храброст кога нештата ќе тргнат наопаку.
Не се чуди кога на небото на твојот живот ќе се појават облаци. од каде инаку би дошол освежувачки дожд ако не од облаците... ________________________ Запомнете,Бог е.... Над вас,да ве БЛАГОСЛОВИ, Пред вас, да ве ВОДИ, Позади вас, да ве ЗАШТИТИ, Покрај вас, да ве ТЕШИ и Во вас, да ве ОДРЖИ!!
Вистинскиот пријател секогаш ќе ти ја подаде раката кога ќе си во невоља, без да се плаши дали ќе го повлечеш и него... За отровот што го содржи зборот, змијата може само да сонува.