Јас не им простувам на луѓето бидејќи сум слаба, туку бидејќи сум доволна силна да разберам дека луѓето прават грешки...
Секој родител треба да знае, дека детето ке го следи примерот, а не советот. _______________ Има 4 нешта кои што во животот не можат да се повратат: Збор...откако ќе се каже. Прилика.. откако ќе с е пропушти. Време...откако ќе замине. Личност...откако ќе умре.
После дождот се појавува виножито, по бурата е мирно, по ноќта доаѓа утрото, по завршетокот доаѓа нов почеток.
Не бирај ги пријателите по нивната убавина, затоа што и цвеќето венее по неколку дена, а душата останува секогаш млада и чиста.
Не бирај ги пријателите по нивната убавина, затоа што и цвеќето венее по неколку дена, а душата останува секогаш млада и чиста.
Ако сте се упатиле кон целта и при секоја препрека застанувате да фрлате со камења кон секое куче кое лае по Вас, никогаш нема да стигнете до целта. Достоевски
Ако нешто научив за сите овие години, тоа е дека ништо не е вечно. Сѐ е менливо. Ништо не е совршено. Сѐ си има свој почеток и свој крај.
Еден човек сретнал на улица друг човек со само еден чевел. „Си го загубивте чевелот господине?“ „Не,само еден најдов’’ - му рекол другиот. Ако нешто е очигледно,не значи и дека е вистинито. Работите не секогаш се така како што изгледаат. Имајте пријатен ден
Никој неможе да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки!!!
Кога би знаеле оние кои зборуваат лошо за мене, што јас мислам за нив, уште повеќе би ме оговарале!!!
Можеш да се промениш само од две причини: или си научил многу, па сакаш да се промениш... или си повреден многу, па мораш да се промениш...
Можеме да го прифатиме конечното разочарување, но никогаш не смееме да ја загубиме бесконечната надеж! ___________________ Бидете среќни во овој момент. Овој момент е вашиот живот! _________________________ Она што не го гледате со очите, не го измислувајте со својата уста.