Фридриг Вилхелм Ниче - Големата надеж е многу поголем поттик во животот отколку што би можела да биде каква и да е доживеана радост.
Го замолив Бога да ми даде велосипед, но знам дека Бог така не функционира. Затоа украдов велосипед па го замолив да ми ги прости гревовите. - Деца: Ги трошиш првите две години од нивниот живот учејќи ги да одат и зборуваат. Потоа ги трошиш следните 16 велејќи им да седнат и да замолчат. - Кога би се сложил со тебе, тогаш и двајцата нема да бидеме во право. Вечерните вести се оние кои ти велат „добро вечер“, а остатокот го трошат за да ти покажат зошто не е добра вечерта. - Мажите имаат две емоции: гладен и напален. Ако го видите без ерекција, направете му сендвич
Луѓето се менуваат од две причини...Или научиле доволно за да сакаат...Или биле доволно повредени за да мораат ... ______________________ Ако ви недостига некој, кажете му.Ако ви се допаѓа некој,кажете му.ако сакате некој,покажете му.Животот е прекраток да ги потиснувате вашите чувства...
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, - но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Мажите поминуваат години за да ја освојат жената која ја сакаат. Жените го поминуваат остатокот од животот за да го задржат мажот за себе. Самоконтрола - Единствен начин да се преживее во свет полн со идиоти!
Бог е причината поради која дури и во болката, Јас се смеам; Во збрката, Јас разбирам; По измамата, Јас верувам; И по падот, Јас продолжувам да се борам... ___________________________________________ " Бог им дава чуда на оние кои веруваат, Храброст на оние кои се надеваат, Надеж на оние кои сонуваат, Љубов на оние кои примаат и Простување на оние кои бараат "
Понекогаш не постои следен пат, пауза или втора шанса. Понекогаш животот ти дава опција СЕГА или НИКОГАШ ..
Вистината е најдобриот начин да измамиш некого. ЖИВОТОТ МЕ НАУЧИ ДА ВЕРУВАМ ВО ЕДНА РАБОТА, А ТОА Е ДА НЕ ВЕРУВАМ ВО НИКОГО!!!
Не се обидувајте да бидете различни. Само бидете добри. Бидејќи денес да бидеш добар е доволна разлика.
Нашите животи не се вреднуваат според она што го правиме или кого познаваме, туку според ОНА ШТО СМЕ.
Можеме да го прифатиме конечното разочарување, но никогаш не смееме да ја загубиме бесконечната надеж!..
Среќни сме кога од вчерашниот ден не бараме ништо, а од денешешниот ден со благодарност го примаме она што нам ни го дава. ___________________________________ Детската вера се фокусира на Нашиот небесен Татко - не на нашите стравови.