Најубавиот подарок што можеш да го подариш некому е твоето време, зашто подаруваш некому нешто толку скапоцено што никогаш не може да се врати назад...
Еден ден ,таткото го видел неговиот 5 год. син како пишува писмо и го прашал... ТАТКОТО:Сине,што правиш? СИНОТ: Пишувам љубовно писмо на мојата девојка. ТАТКОТО!(смеејќи се)Но ти не знаеш како да пишуваш... СИНОТ:Па што?мојата девојка не знае да чита...тоа е љубов ,тате, ти тоа не можеш да го разбереш ♥
Зошто жените секогаш бегаат од оние мажи што сакаат да ги направат среќни а се борат за оние што секогаш ги повредуваат?!
NAJVREDNI SE LUGETO NA KOI KOGA KE SE SETITE SE SMEETE BEZ NIKAKVA PRICINA... „Малкумина се оние кои гледаат со сопствените очи и чувствуваат со сопствените срца“ Само времето може да свати колку љубовта е важна во животот! Понекогаш минатото е доказ дека никој не е совршен, а иднината е доказ дека секој може да се промени!
Onima koji su mi se smejali,hvala. Bez njih ne bih plakala. Onima koji me nisu mogli voleti,hvala. Bez njih ne bih upoznala pravu ljubav. Onima koji su povredili moje osecaje,hvala. Bez njih ne bih znala da ih imam. Onima koji su me ostavili,hvala. Bez njih ne bih otkrila sebe....Ali onima koji su mislili da necu uspeti,njima najvise zahvaljujem,jer bez njih ne bih ni pokusala... Ne dozvoli da u životu budeš igračka – budi igrač. Ne čekaj da ti sreća padne u ruke – pronađi je sam. Ne traži pomoć od drugih, ako sam nisi spreman da pomogneš. Ne očekuj uspeh ako se previše ne trudiš! Ne odustaj od svojih snova ako naiđeš na prepreku. Ne misli na budućnost ako živiš u prošlosti !!!!
СЛОБОДА е да се заборави вчерашниот ден, да се живее во денешниот ден, и да се градиме себе си за да бидеме прекрасни за утрешниот ден... ི♥ྀ
На светот има толку многу за сите нас само ако имаме очи да го видиме тоа, срце да го сакаме и рака да го собереме. -Луси Мод Монтгомери