Не потценувајте ги луѓето чија облека е стара и искината, погледнете во нивната душа колку е чиста и невина. -Не озборувајте ги луѓето кои ве седнале на нивната трпеза доколку не е богато поставена, запазете со колку љубов е храната подготвена. - Не ги вреднувајте според нивниот статус, углед, туку според достоинството и чесноста. -И без оглед на тоа кој колку имаме пред Бога сме сите исти. -Единствената разлика која прави да се разликуваме едени од други е добрината на нашата душа,всушност и единсвтената вредност која човекот го прави човек!
Никој неможе да го осуди мојот избор ниту моето мислење... Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки!
Навистина тешко ми е да речам, кој ми направил повеќе добро а кој повеќе зло во овој свет: пријателите или непријателите. Затоа благослови ги, Господи, и пријателите и непријателите мои
За да станеш шампион, бори се уште една рунда. -Џејмс Џ. Корбет Прави го она во што веруваш и верувај во она што го правиш. Сé друго е губење енергија и време. -Нишаргадата
Благодарност до сите оние проблематични луѓе во мојот живот, тие точно ми покажаа кој и што не сакам да бидам.
Секоја борба во животот ни остава по една лузна....а секоја лузна крие своја приказна...приказна која вели и ова го преживеав !!!
* Во шахот како и во животот, ги приметуваме грешките дури тогаш кога другите се користат со нив. * Како што огинот не се гаси со огин, така и злото не се гаси со зло * Дај му повеќе одмор на јазикот отколку на рацете. * Жената е камен на сопнување за кариерата на мажот. * Дебелото дрво почнало од млада фиданка, деветоспратна зграда почнала од редење на цигли. Патувањето од илјада километри почнува со првиот чекор. Пазете на своите мисли, тие се почеток на некоја постапка. - Толстој
Колку и да се сокриваме тоа што го чуствуваме, го чуствуваме и ниедна маска не може да го сокрие тоа !
Верувам дека сме самите одговорни за изборите кои ги правиме и треба да ги прифатиме последиците од секоја постапка, збор и мисла во текот на нашиот живот. -Елизабет Кублер Рос
Колку длабоко и да копаш секогаш ќе има нешто ново што не можеш да го ископаш од длабочината на својата душа.
Имаше луѓе кои го видоа нај-доброто во мене и ме предадоа, но имаше и такви кои го видоа нај-лошото и останаа со мене!
Не само да не им го правиш на луѓето, тоа што не сакаш да ти го прават, туку никогаш не ни помислувај на такво нешто. Тоа е патоказот кон чистењето на душата.