Животот нуди подеми и падови, среќа и несреќа, радост и тага...но најважно е што од него научив три зборови : ЈАС ОДАМ ПОНАТАМУ!
Можеш да ме оставиш...Можеш да ме заборавиш...Можеш да ме сакаш...Можеш да ме мразиш...Само едно не можеш..Времето што го поминавме заедно не можеш да го оставиш ниту заборавиш, а сеедно дали ќе го сакаш или мразиш,затоа што тоа останува во тебе и еден дел од твојот живот ми припаѓа и ќе ми припаѓа САМО МЕНЕ!
Лоша сум?! - Mожам да бидам полоша! Лажам?! - Па што, искреноста секогаш многу ме чинела! Терам инат?! - Секогаш! Така поминувам многу подобро во животот! Не попуштам?! - Никогаш! Одам до крај! Дрска сум?! - За оние кои ме оговараат! Безобразна сум?! - За оние кои не можат да ја поднесат вистината! Но за луѓето кои ме сакаат можам да поминам и низ пеколот, а на останатите со задоволство ќе им го покажам патот до таму !
"My wife and I were happy for twenty years. Then we met." "We always hold hands. If I let go, she shops." "The only time a woman really succeeds in changing a man is when he’s a baby." "Compromise: An amiable arrangement between husband and wife whereby they agree to let her have her own way." "Marriage is a wonderful institution, but who wants to live in an institution?" "Marriage is a relationship in which one person is always right and the other is the husband!""
Вљубените не се среќаваат некаде туку така. Тие се еден во друг постојано.- Руми Можеш да имаш сè што ќе посакаш ако го посакуваш тоа доволно силно. Мораш да го посакуваш тоа со ентузијазам што се пробива низ кожата и се спојува со енергијата што го создала светот. -Шила Греам Верувај им на луѓето и тие ќе ти возвратат со искреност, постапувај со нив со величественост и тие ќе се однесуваат величествено. -Ралф Валдо Емерсон Помалку е повеќе. - Роберт Браунинг
Можеш да бакнуваш,а да не љубиш. Можеш да повредиш и да не ти е важно. Можеш да излажеш,а да глумиш искреност. Можеш и да изневериш...можеш ти,но можат и другите. Затоа внимавај кој ќе ти влезе во животот,а посебно во срцето!
Јас немам право да ти судам. Јас немам идеја што ти се случува тебе. Но, те молам и ти мене не суди ме. Сеуште, го молам Господ Бог да биде со мене да ми помогне да бидам најдоброто што можам.
Не плашете се да покажете кои сте навистина, бидејќи сè додека сте среќни и задоволни од себе, туѓите мислења не се важни