Оптимистот е личност што насекаде гледа зелена светлина,а песимистот насекаде гледа само црвена сигнална светлина....Но вистинскиот мудрец е личност што е слеп за бои тој ја гледа само реалноста......
Кој високо лета ниско паѓа Не му го прави на некому она што не би сакал да ти го прават тебе Живеј го секој миг како последен Цени го живото бидејќи е само еден кој ни го дал бог
Она што ме загрижува не е тоа што ме излажа, туку тоа што од сега па натаму веќе нема да можам да верувам во тебе. Ниче
Животот е како покер. Потребно е среќа...храброст...надеж... Но пред се, потребно е да научиш кој блефира...
Пријателството е чувство слично на чувството кога ќе се измочаш во панталони: секој може да го забележи, но само ти можеш да ја почувствуваш топлината...
Најпаметниот не се прави и докажува дека е најпаметен. туку ги остава глупите да го прават тоа. Мрзеливоста, сомнежот и невербата ја убива секоја твоја нова шанса за успех. Мудроста не се стекнува само од книгите или улицата, мудроста се стекнува со искуството и годините. Иле Милевски Еве нешто поучно од Марко Цепенков. Ако се мочат дете во сонот, лекот му било да ја запалиш метлата и да го жижниш кај курето.
Ако се двоумиш помеѓу две нешта, секогаш избери го второто. Да беше првото доволно добро, второто немаше да биде опција.
Оној кој е мој пријател, тој не поставува прашања, на оној кому сум му пријател му кажувам и кога не прашува...
Насмевката на моето лице не значи дека имам совршен живот, ама значи дека знам да го ценам сето она со кое Бог ме благословил !!!