Никој не може да се врати назад и да почне од почеток, но секој може да почне од сега и да направи сосем нов крај. Никогаш не ветувај ништо кога си среќен и не се откажувај од ништо кога си тажен. Болката има своја снага која не поправа.. таа не прави подобри,помилосрдни, таа не осветува и не уверува дека нашиот живот е должност - а не забава ! Ако можеш да гледаш на минатото без жал, а на иднината без страв, тогаш се наоѓаш на вистинскиот пат. Ликот не го прави човекот човек туку душата која лежи во него!!!!!!
Верувајте во неверојатното… Исполнете го невозможното… Разбудете се сонувајќи… Грижете се за туѓите ситници… Изгубете за друг да победи… Насмевнете им се на расплаканите... Прегрнете ги осамените... Помислeте на заборавените... Љубете ги и нељубените...
Ако не можеш да избереш помеѓу двајца, секогаш одбериго вториот... Ако навистина требало да го изберете првиот, никогаш не би го забележале вториот ...
Некој ден се ќе има совршена смисла. Па засега насмевни и се на збунетоста, смеј се низ солзите, и продолжи да се потсеќаш себе си дека се се случува со причина.
Being perfect and having the perfect life is boring.But having all the ups and downs and learning how to live and act step by step is interesting and exciting.
Разделбата претставува почеток на раѓањето на спомените. Верувам во сонцето и кога тоа не свети, верувам во љубовта и кога не ја чувствувам. ПРАВИЛО ЗА СРЕЌА: Нешто да се работи, некој да се сака, на нешто да се надева. За мене сигурност е да не знам што ќе се случи. Бидејќи ако не знам би можело да биде фантастично. Јас сум една од оние личности кои едноставно не можат а да не најдат задоволство во животот, оа дури и кога ќе се случи нешто лошо. Како што јас ги разбирам работите, ако сакаш виножито, ќе треба да го трпиш дождот. Кога ќе се најдеш во тесно, и се е против тебе, и кога изгледа дека нема да можеш да издржиш ни минута повеќе, никогаш не се предавај зашто токму на тоа место и во тој миг ќе почнат да се менуваат работите.
Мислам дека во животот треба секогаш да гледаме напред и никогаш да не се вртиме назад освен со благодарност за среќните мигови што поминале. Дафне Ди Морие
"It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver." "Здравиот човек има илјада желби, а болниот само една, да биде здрав" (една од моите омилени)
Животот е: Прилика - искористи ја, Убавина - воодушевувај му се, Предизвик - соочи се со него, Задача - изврши ја, Игра - играј, Ветување - исполни го, Авантура - запливај во неа, Тајна - откриј ја, Богатство - чувај го, Трагедија - храбро бори се, Сон - направи го реалност.
Се сомневам во иднината но, не во моментот. Се сомневам во себе си, но, му верувам на срцето. Безпричински и безусловно!