* Убавите зборови не се секогаш вистинити и вистинитите зборови не се секогаш убави. * Некој зборува што знае, а некој знае што зборува.
Била сам без новца- али никад нисам била сиромашна. Бити без новца је пролазно стање, а бити сиромашан је стање духа!
Цивилизацијата е во опасност кога тие што не научиле да слушаат ќе добијат право да наредуваат. Винстон Черчил Срцето има памет што не го познава умот. Блејз Паскал
Предизвиците на животот не треба да те парализираат, тие треба да ти помогнат да откриеш кој си навистина. -Бернис Џонсон Ригон
Драг Господе, Јас сум родител и не барам ништо за мене. Јас само во Твојата Милост те молам за моите деца, да ги задоволиш нивните потреби. Подари им здравје и живот,мир и среќа, сила и надеж, љубов и вера.Амин За среќно и безгрижно детство потребни се двајцата родители ♥
Три нешта можат да го уништат човекот: Бесот, Гордоста, Непочитувањето! Три нешта никој не би смеел да ги изгуби: Надежта, Чесноста, Мирот! Три нешта во животот никогаш не се враќаат: Времето, Зборовите и Можностите! Три нешта се највредни во животот: Љубовта, Семејството и Здравјето
Сите велат дека : Се` се случува поради причина!- Најинтересното е што никој неможе да ми каже која е таа причина!