Ви посакувам ЉУБОВ во срцето,РАДОСТ во душата,НАСМЕВКА на лицето и ЗДРАВЈЕ на најмилите ! Дајте си ветување на себеси, дека секогаш ќе ги избирате најдобрите работи во вашиот живот, дека ќе се држите до своите соништа, дека ќе верувате во своите идеи, и дека ќе го следите вашето срце, бидејќи животот е убав исто како и вие...
Не мразете никој,без разлика колку ви згрешиле.Живејте скромно,без разлика колку богати сте станале.Мислете позитивно ,без разлика колку и да е тежок животот.Давајте повеќе,дури и кога ви дале помалку.Простете им на оние кои ви прават лошо и ќе бидете посреќни ♥ Убавите моменти во животот немаат цена и вистинско богатство е некому да можете да му подарите таков момент !
If you end up with a boring miserable life because you listened to your mom, your dad, your teacher, your priest, or some guy on television telling you how to do your shit, then you DESERVE it.
Животот ме научи да губам... но и да победувам, ме научи да плачам... но и да се смеам, ми покажа како да сакам.. но, и да мразам, ме научи да бидам лицемерна, искрена... да повредувам... но и да губам, ме научи да вртам грб, за да трчаат по мене, ме научи дека треба да верувам во ЧУДА, зошто се случуваат секој ден.. сфатив и дека животот е круг кој постојано се врти, но и дека е скала по која едни се симнуваат, а други се качуваат... но сите се борат за да стигнат до врвот, сега знам дека треба да се бориме за нештата кои ги сакаме... да дадеме за да земеме... и да мечтаеме зошто соништата се остваруваат, а и сега знам дека луѓето заслужуваат шанси... за да го надополнат изгубеното.. заслужуваат да им веруваш и што е најважно научив дека животот е болка, страдање, измачување, но и радост, среќа, мечтаења за една љубов (или неколку) и за едно минато, за сегашноста која ја живееме и за иднината која амбициозно ја планираме. Сето ова за еден миг среќа, за една украдена насмевка, за мал момент на задоволство, кој ќе трае онолку колку што ќе веруваме во него, ќе живееме за него и ќе сонуваме...
Нема случајни средби...Секоја личност во нашиот живот е или испит, или казна, или подарок од судбината
Огнот во срцето го полни мозокот со чад. Длабоката река тече без шум. Расипаната храна ги разболува луѓето, но расипаните луѓе го разболуваат општеството.
Единствен начин да се избегнат грешките е да се стекне искуство. Единствен начин да се стекне искуство е да се прават грешки...
За да ги научите луѓето да ја разберат правдината, прво треба да им ги покажете резулатите од неправдината.