Понекогаш ... убавината не се состои во тоа кои луѓе се искрени пред нашето лице ... Туку кои луѓе остануваат искрени зад нашиот грб .
МОМЧЕТО : Слушам си нашла некој друг ? ДЕВОЈКАТА:Да,и тој е многу подобар од тебе МОМЧЕТО :Вистина ? А може да те насмее како јас ? ДЕВОЈКАТА:Не , но никогаш не ме расплакал како ти .. Животот е како покер Потребно е среќа...храброст .. надеж Но пред се ,потребно е да научиш кој блефира . Да ти ги дадам моите очи па да видиш како те гледам
Со пари можете да купите скапо куче, но само љубовта може да го натера да си ja врти опашката. Потчукнувањето по грб е само неколку сантиметри од удар по задникот.
Кога законите би можеле да зборуваат самите за себе, прво би се пожалиле на правниците. Халифакс Да сплетеш венец многу е полесно отколку за него да најдеш достојна глава. Гете Злото понекогаш ги уништува оние кои го помагаат. Ј. Беднар
Движи се самоуверено во насоката на своите соништа! Живеј го животот што си го замислил. -Хенри Дејвид Торо
*Koга ќе ја снема нашата физичка убавина, кога ќе не напушти доброто здравје, единствено што останува непроменето на кое што времето не му можe ништо тоа е, карактерот. * На сите луѓе порано или покасно им е потребен Господ.
Ништо на светот не е потполно погрешно. Дури и часовникот што не работи, успева да биде точен два пати во денот. Пауло Коелјо
Животот е како покер Потребно е среќа...храброст .. надеж Но пред се ,потребно е да научиш кој блефира ... Јас и моите непријатели правиме иста работа... Заедно се грижиме за мојот живот...
Кога една врата на среќата ќе се затвори, друга се отвора - но честопати толку долго гледаме во затворената врата, што не ја гледаме вратата што се отворила за нас. -Хелен Келер
Животот е ПОКЕР: Кога вложуваш се - Губиш, кога ризикуваш и блефираш - Добиваш, Кога ќе се откажиш од играта - тогаш паѓаат најубавитeкарти.... И повторно се коцкаш!