Некои работи не сакам да ги кажам на глас, додека се само во мојата глава си мислам дека не постојат... кога ќе ги кажам на глас... тогаш значи вистина се...
[СДК] Сакам да кажам... Always remember that, Hard work makes you stronger, Mistakes makes you smarter, Sadness makes you human, but Happiness is worth it all!
Колку повеќе ги кријате чувствата, толку повеќе се забележуваат. Колку повеќе ги одрекувате, толку повеќе се зголемуваат.
Премногу често ги осудуваме луѓето врз основа на првиот впечаток или недоволно информации. Наместо да ги осудуваме за она што го прават и она што се, треба да најдеме начин да сфатиме зошто го прават тоа и како стигнале онаму каде што се сега.
Насмевката е светлина на прозорецот од твојата душа. Праведниците викаат, а Господ ги слуша, ги избавува од сите нивни беди. Господ е близу до оние што се со скрушени срца, и ги спасува оние, што се со покајнички дух. Праведникот има многу неволји, но Господ го избавува од сите. Љубовта не знае за граници,но знае за чувства. Ти си "НЕШТОТО'' што ме прави да бидам среќна,што ми ја полни душата во моментот кога ќе се доближи до мене... Ти си таа неверојатна сила која ми го сменува расположението и ми го разнежнува срцето...! ♥ Ти си единствената работа која во секое поле ми дава нежност... Ти правиш да неможам да ги контролирам дланките,да се загубам во мислите и да потонам во твоите топли прегратки... Го правиш невозможното возможно и со само еден бакнеж ми даваш се што ми е потребно... И не сакам да те изгубам зашто ТЕ САКАМ НАЈМНОГУ НА ЦЕЛ СВЕТ!!!
Не плаши се од растојанието помеѓу твоите соништа и реалноста. Ако можеш да сонуваш за нешто, можеш и да го направиш тоа. -Белва Дејвис
Жените се навистина несфатливи: тврдат дека сите мажи се исти, а повторно ги менуваат еден со друг. Погрешно е што секогаш сметаме дека нешто друго е поважно од она што го имаме сега. Лагата е како топка снег,колку повеќе ја тркалаш,толку поголема станува.
Жената која ти дава љубов а не сака ништо друго за возврат освен љубов е безценета, а жената која ти бара пари за да ти даде љубов не вреди ништо.
“На земјата секое човечко суштество има два учители: прво, самиот тој и, второ, судбината. Она кое човекот не е способен да го постигне со својата трудољубивост, пракса, одрекнување, болка, тага, итн... ќе му биде сервирано од разочарувањата и ’шведската маса’ на судбината. Животот е школа, а не забавна бајка.“ ~ Franz Bardon
Понекогаш, едноминутното молчење вреди повеќе од едночасовно зборување. Мисли за решението, а не за проблемот.