Quotes, интересни поговорки

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Fearless, 13 октомври 2010.

1. Ruby.rose

Ruby.rose Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    127
    Кога не ти се прави ништо...
    Седиш пред светот со чуден сјај во очите. Не го разбираш, не те разбира, немаш никаква потреба да го разбереш, никаква потреба да те разберат. Ги трошиш минутите и секундите од твојот живот вдишувајќи и издишувајќи...

2. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Прашај те се дали сте среќни и ќе престанете да бидете среќни .

Повреди ме со вистината, ама никогаш не ме теши со лагата.

Тие твои празни зборови не вредат ништо, покажи се за да ти верувам.

Животот... е иронична работа. Ни треба бучава... за да ја цениме тишината. Ни треба тага... за да стигнеме до среќата. Ни треба нечие отсуство... за да го цениме неговото присуство

Голема е силата на човекот кој умее да премолчи и тогаш кога е во право.

Љубовта владее без меч и врзува без јаже!

3. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    :)

Прикачени фајлови:

4. charliee

charliee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2012
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    716
    најдобра поговорка која некогаш сум ја слушнала е НЕ ПРАВИ ГО ОНАА КОЕ НЕ САКАШ ДА ТИГО ПРАВАТ ДРУГИТЕ секогаш кога сакам нешто да направам прво размислувам како мене кје ми биде кога некој кје ми го направи тоа мене.

5. Tikvi4ka

Tikvi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    451
    Добар љубовник е како скап детергент: делува брзо, продира длабински, убаво мириса и што е најважно, не остава траги.

6. Ruby.rose

Ruby.rose Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    127
    Причината зошто боли толку кога се разделувме е тоа што нашите души се споени. Можеби секогаш биле и ќе бидат. Можеби сме живееле илјадници животи пред овој живот и во секој живот сме се наоѓале еден со друг. И можеби секогаш сме биле присилени да се разделиме поради истите причини. Тоа значи дека ова збогум е збогум на минатите десет илјади години и прелудиум на она што ќе се случи. И знам дека го потрошив секој живот пред овој во потрага по тебе. Не по некој како тебе, туку по тебе, зашто твојата и мојата душа секогаш мора да се спојат. И тогаш, поради некоја непозната причина за нас, ние сме принудени да си речеме збогум.

7. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
  8. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Величенствени се малите луѓе, што кријат големи вистини од грешките на големите луѓе .

9. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Еден млад човек, штотуку се подготвувал да матурира. Наназад неколку месеци, постојано бил во авто салоните и разгледувал кола, која би ја добил од својот татко за подарок. Бидеќи финансиски биле доста силни, затоа и тој млад човек во себе ја имал само таа желба.
    Одминало времето, момчето матурирало и пристигнало во работната соба на својот татко за да му го даде долгоочекуваниот подарок за матура.
    Таткото пресреќен, прерадосен и на неговиот син кој не ја завршил својата матура туку така, туку завршил со високи оцени. Му честитал таткото, му кажал колку многу го сака и му го подал својот подарок. Тоа била една кутија.
    Момчето малку разочарано од гестот на својот татко, но сепак ја отворил со љубопитност, внатре очекувајќи го клучот од колата. Но, на негово големо изненадување, внатре била една Библија, во кожена повеска.
    Момчето се разочарало и налутен му рекол на својот татко дека, покрај толку пари, зошто не му купил нешто повредно?! Така и заминал, оставајќи ја кутијата и Библијата кај својот татко.
    Од тој ден, момчето не разговарало со својот татко. Му бил крајно лут и разочаран од тој гест.
    Одминало времето, тој започнал да работи, се оженил, му се родиле дечиња... имал се.
    Во меѓувреме се сетил на својот татко и мислеќи дека е веќе стар, посакал да го види. Но, пристигнала телеграма, во која било напишано дека неговиот татко е веќе упокоен и дека целото наследство му е препишано на него. Морал веднаш да замине до својот дом, за да го земе тоа наследство.
    Исто разочаран од таа вест, бидејќи не го видел својот татко, се упатил дома.
    Кога пристигнал, прво влегол во работната соба на својот татко, присетувајќи се на него кога последен пат го видел и кога разговарале. Длабока тага го обзела неговото срце, кога го пронашол подарокот на неговиот татко. Бил потполно ист, како и оној ден кога заминал.
    Ја зел во раце Библијата и со солзи во очите ја прелистал до крај. На крај се изненадил, кога од последната страна, испаднале клучеви од кола. Исто тука била и картицата од оној авто салон, каде ја гледал својата спортска кола од соништат, а на неа, на негово големо изненадување, стоел датумот на денот кога тој матурирал и кога целиот износ на колата е исплатен во целост за таа кола.

10. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    LOVE is seeing yourself in someone's eyes & finding yourself in somebody's heart.

When you think you're not happy with your life, always think that someone is happy simply because you exist.

11. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Kога не би била жената, дијамантот би бил обичен камен- Виктор Иго

12. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
  13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Секој од нас порано или подоцна добива удар таму каде најмногу боли...И тогаш или ќе станеш посилен или ќе дозволиш болката да те уништи.!!.

14. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Кога некои луѓе заминуваат од твојот живот, пушти ги да одат. Твојата судбина не е врзана за луѓето кои заминуваат од тебе, ниту тоа значи дека тие се лоши луѓе. Тоа само значи дека нивната улога во твојот живот е завршена.

15. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    Запомни го патот по кој чекориш, можеби некогаш ќе посакаш да се вратиш...

„Veličina čoveka najbolje se vidi u njegovom padu. Veliki čovek uvek je sposoban da se opet digne.“ Seneka

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Се додека ти се лутам, значи дека ми значиш нешто, ако престанам да се лутам тогаш е готово...

17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.075
    Beyond our limited ego, there is an unlimited Uni-verse of Love.

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Луѓето не се затвореници на судбината, туку се затвореници на своите сопствени мисли. - Франклин Д. Рузвелт

Прикачени фајлови:

19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Пред да почнеш да ми судиш за мојот живот...облечи ги моите чевли тргни по мојот пат, помини преку планините и долините, почувствувај ја болката и среќата,помини низ годините по кои јас минувам, падни пред секое камче кое ми е препрека..Стани и повторно помини преку истиот пат, како што тоа јас го правам... Е дури тогаш...можеш да ми Судиш!!

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  20. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.075
    If we could read the minds of animals we would find only truths." ~ A.D. Williams

На martinuska и Gordana10 им се допаѓа ова.