Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Quotes, интересни поговорки

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Fearless, 13 октомври 2010.

1. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Можеби мажот го открил огнот , но само жената научила како да си игра со него.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
  3. Springy

Springy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    522
    Сексот и градот

4. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    Внимавај на малите проблеми,бидеќи се сопнуваш на малите камчиња а не на планини. ;)

На caki.83 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sweetybarby

sweetybarby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    8
    Животот е убав и кога ти ги задава најболните удари, зад секое лошо се крие некое добро, секогаш зад доброто стои среќа, а зад среќата љубов....... Радувај се на животот бидејќи е еден........

Никогаш не скратувај си ја љубовта, зошто, да ја одбиеш љубовта значи да го одбиеш најголемиот божји дар. А кои сме ние да отфрламе нешто што е од Бога?“

За секоја убавина постои некое око кое ќе ја види, за секоја вистина постои некаде некое уво кое ќе ја чуе, за секоја љубов постои срце кое ќе ја осети, прими и возврати !!!

Секогаш може да се појави втора шанса, нов пријател, нова љубов, да се обнови силата.Биди упорен и барај ја среќата секојдневно.Сигурен пат кон
    неуспехот е - да се откажеш! Често, идните успеси доаѓаат преку
    сегашните разочарувања и промашувања... - ПРОДОЛЖИ ДА СЕ ТРУДИШ...

Се’ што прави жена е провокација и најстрого треба да се казнува со внимание, нежност и љубов...

Не можеме да ја видиме душата, бидејќи е невидлива, но затоа ја чувствуваме благоста, топлината, љубезноста на личноста која има добра душа ...

ЖЕНСКОТО СРЦЕ е БОГАТСТВО за личноста која знае да го ПРОЦЕНИ !!!

Никогаш не жали за она што си го
    сторил,ако било добро..тогаш е прекрасно,а ако било лошо сметај го за искуство!
    Работите се менуваат .. а исто и луѓето!

Никогаш не игнорирај ја личноста која те сака, личноста која се грижи за тебе. Еден ден кога ќе се разбудиш ќе сватиш дека си ја изгубил месечината броејќи ги звездите !!!!

ЛУЃЕТО доаѓаат во нашиот живот со причина, случајно, еднаш или засекогаш! Прегрнете ги подеднакво ! И продолжете да се СМЕЕТЕ !.. Кога ЖИВОТОТ ни дава 100 причини да плачеме, доволно е да му покажеме дека имаме 1000 причини да се СМЕЕМЕ !!!

Чувајте ја ЉУБОВТА во вашите срца. Животот без ЉУБОВ е како градина без сонце каде што цвеќињата се мртви. Свеста дека сакате и дека сте сакани носи топлина и Ви го збогатува Животот... нешто што ништо друго не може да Ви го донесе !!!

Јас сум собирач на необични нешта. Некои други собираат значки и марки. Јас собирам насмевки, прегратки, убави моменти...

‎''Убавата жена е добра три месеци,а добрата жена е убава цел живот''

Никогаш немој да се срамиш ако се обидуваш и не успееш, бидејќи оној кој не успеал никогаш и не се обидел... Неуспехот никогаш нема да те стаса ако твојата решителност да успееш е доволно цврста... !!!

6. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    To love and win is the best thing. To love and lose, the next best...

I don't regret my past I just regret the time I've wasted with the wrong people!

7. Mracna

Mracna Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    127
    Што да направите кога маж ќе ви ја тресне вратата од надворешна страна? Заклучете си од внатре.

Жените мора да запознаат барем еден маж, како би ги запознале сите, додека мажите и да ги познаваат сите жени, сепак неможат да сватат ниту една.

Машките се како сарми,или ги моташ или се смотани.

На Lovely му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nicol

nicol Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    139
    Има премногу лаги во животот, но најлошо е тоа што половината од нив се вистина.

9. nicol

nicol Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    139
    Животот е тежок товар, но ако го носиме заедно со човекот кој го сакаме тогаш тој би бил многу полесен.

На veri му/ѝ се допаѓа ова.
  10. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    Еден ден кога ќе се разбудиш ќе сфатиш дека си ја изгубил месечината броејќи ги звездите :)

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    It's so easy to fall in love but hard to find someone who will catch you. ~ Timothy Oliveira

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. caki.83

caki.83 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    34
    :rofl: јас пак во буквална смисла се лизнувам на мали камчиња (колку и да пазам) |( и си создавам голем проблем (виткам колено) и две до три недели не можам да одам, затоа повеке сакам големи проблеми односно камења пошто можам да ги прескокнам ;) :up:

13. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    You can never make the same mistake twice...because the second time you make it,it's not a mistake,it's a choice.

14. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    4.778
    "Don't gain the world & lose your soul;
    Wisdom is better than silver or gold"
    -- B.MARLEY

На Hipica и Malechk0 им се допаѓа ова.
  15. pink4ever

pink4ever Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2010
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.013
    "A good friend is hard to find, hard to lose, and hard to forget." Unknown

16. marija7

marija7 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    Големите умови дискутираат за идеите .
    Просечните умови за случувањата.
    Малите умови за луѓето.
    А сосема малите умови - само за себе .

17. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Душата пред да се материјализира во тело, се поделила на две. Едниот дел отишол во едно тело, а другиот во друго. Кога тие два дела ќе се пронајдат, и ќе се соединат ја претставуваат сродната душа.

Трагате по сродната душа?
    Сигурно ќе ја сретнете, тоа му е подарена на секој. Но, внимавајте да не ја пропуштите и никогаш да не се врати...повторно...

На Neytiri и RainBow им се допаѓа ова.
  18. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Бакнежот е прекрасен трик смислен од природата за да го запре говорот кога зборовите ќе станат излишни.
    Никогаш не се изневерувај себеси. Никогаш не се ограничувај... следи ги особеностите на твојот дух кои те влечат...

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Само затоа што некој не те сака на начин каков што сакаш ти, не значи дека не те сака со цело свое срце.

Подобро е да бидете подготвени за шанса, а да не ви биде дадена, отколку да имате шанса, а да не сте подготвени !!!

20. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Целата љубов на светот сака да проговори, само не се осудува бидејќи е страшлива! Тоа е трагедијата на светот.
    .................................................................................................................................
    Ако во сеќавање не ти се наоѓа ниту најмала лудост на која те навела љубовта, тогаш никогаш не си љубел.
    .................................................................................................................................
    Животот-тоа не се оние денови кои поминале, туку оние што сме ги запаметиле.