Споменот раскажува за она, што животот никогаш повеќе не го повторува. Само вистински пријател ќе ти каже дека ти е валкано лицето.
~Bad artists copy. Good artists steal. ~Every act of creation is first an act of destruction. ~Everything you can imagine is real. ~Art is the elimination of the unnecessary. ~All children are artists. The problem is how to remain an artist once he grows up. ~Art is a lie that makes us realize the truth. Pablo Picasso
Девојките кои велат “многу машки трчаат по мене“, не смеат да заборават дека ниските цени секогаш привлекуваат многу муштерии...
Луѓето се создадени за да се сакаат а предметите да се користат. Светот е во заблуда, зашто луѓето се користат а предметите се сакаат!!!
Секоја жена има некој што го сака и некој што ја сака. Некоја ја има среќата тие двајца да не се познаваат.
Разликата помеѓу возрасните и децата е во цените на играчките. Начини да се живее има колку и луге, но единствен важен треба да ни биде нашиот.
Немој да ги ограничуваш предизвиците... сѐ до оној момент додека не треба да ги предизвикаш ограничувањата.
Да му забраниш на човек да сака, значи да го лишиш од суштината на животот. Човек ќе поверува на се, доволно е само да му го прошепнат.
Биди оптимист во вистинската смисла на зборот, секогаш во главата имај позитивни мисли. Биди искрен и чесен.
Ако луѓето те критикуваат, сакаат да те понижат, викаат по тебе, само сети се дека во секој натпревар бука прави публиката, а не играчите!
Љубов, пари и грижи не можат да се скријат. Иднината не доаѓа при оние кои ја чекаат, туку кај оние кои ја предизвикуваат.
Да се биде интелектуалец, значи создавање многу прашања, без одговори. Можеш да го преполниш животот со безброј идеи, а сепак, да одиш сам дома. Сè што навистина имаш, и е важно се чувствата. Тоа е музиката за мене.“ -Џенис Џоплин
Нема совршени врски, но постојат личности кои заслужуваат заедно со нив да минувате низ несовршенство.