Убавината е проклетство на овај свет. Не спречува да видиме кои се вистинските чудовишта. Првата љубов ја освојува душата мноогу порано отколку телото. Подоцна го освојуваш телото, а душата често никогаш не ја освојуваш. - Виктор Иго Среќно оженет маж е онај кој го разбира секој збор што неговата жена не го кажала. - Алфред Хичкок
Самодовербата и високото мислење за себе, не е нешто за што треба да се извинуваш. Секоja женa е роденa и израснатa да биде дама, а нејзино е колку ќе го зачува тоа право!
Верувајте и ќе успеете ! Најважно е да имате надеж, а надежта е единствениот успех во животот. Никогаш не застанувајте, никогаш, и еднаш се ќе си дојде на свое место, и тогаш ќе сватите дека ништо не е залудно !!!
Никогаш не се чудам што гледам злобни луѓе, но често се чудам што негледам дека се срамат. Свифт Тешко празна вреќа да стои исправено. Френклин Несреќа е што голем талент и чесен човек многу ретко се соединети. Ебнер Ешенбах Молчењето е најдобар гласник на радоста. Шекспир
Девојките кои велат “многу мажи трчаат по мене“, не смеат да заборават дека ниските цени секогаш привлекуваат многу муштерии...
Најдобриот начин да го избегнеш разочарувањето е да не очекуваш ништо од никого. Кога треба да донесеш тешка одлука – фрли паричка. Уште пред да падне паричката, ќе знаеш на што се надеваш.
Кога не љубат, жените ни простуваат се, дури и нашите злосторства. А кога не не љубат, не ни простуваат ништо, дури ни нашите доблести - Оноре де Балзак (мојата омилена ) Believe in love. Believe in magic. Hell, believe in Santa Clause. Believe in others. Believe in yourself. Believe in your dreams. If you don't, who will?-Bon Jovi You can't win 'til you're not afraid to lose.-Bon Jovi Truth is, everybody is going to hurt you; you just gotta find the ones worth suffering for.- Bob Marley
Кога сме среќни, ќе не познаат пријателите, а кога сме несреќни, ќе ги препознаеме ние. Најдобар услов за мирен живот е: не биди толку богат да ти завидуваат, ни така сиромав да те сожалуваат.
Човек полн со дух и во целосна самотија одлично се забавува со своите мисли. - Артур Шопенхауер Во животот како и во шахот, ги забележуваме нашите грешки тогаш кога другите ќе ги користат нив. -Толстој Каква тишина ќе настане кога луѓето би го зборувале само она што го знаат Меѓу луѓето размисли за своите зборови, кога си сам размисли за своите мисли. Не е доволно да имаш здрав разум, треба да знаеш и да го употребиш.