Quotes, интересни поговорки

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Fearless, 13 октомври 2010.

1. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    ^^ Никогаш не заборавај, дури ни еден единствен ден... како твоето постоење е поклон за светот! (◕◡◕)

2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Love comes to those who still hope even though they've been disappointed, to those who still believe even though they've been betrayed, to those who still love even though they've been hurt before.

На mysterious му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Убавите луѓе не секогаш се добри, но добрите луѓе секогаш се убави.

4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.050
    Допаѓања:
    5.514
    “You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.”— Friedrich Nietzsche

5. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Дадете му слобода, затоа што ниту прангите раѓаат љубов, ниту робовите љубат...

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Далечината никогаш не разделува две срца кои навистина се сакаат...

7. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Се додека на небото има кој да ме штити на земјата никој не можи да ме уништи.

8. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Ако некој ве сака, возвратете му со љубов на било каков начин, не само затоа што личноста ве сака, туку затоа што ве учи и вас како да сакате, да го отворите вашето срце и очи на нештата кои се случуваат околу вас. ;)

На Markusa2 и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  9. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    -Никогаш не им го прави на другите она што несакаш да ти го направат другите тебе.

-Кога ке се осудиш да го впериш прстот кон некоја личност,опули се добро во прстите показалецот го вперуваш во личноста,палецот кон бога но останатите три кон себе ,,бог дупло враќа,,

-Животот е краток трба секој ден да се живее како последен,секој живот се состои од минато,сегашност и иднина,но нема потреба да мислиме на минатото тоа веке поминало во овај живот нема место за каење,да гледаме од подобрата страна дека сме научиле на сопствените грешки,нема потреба да лутаме длабоко во иднината затоа што никој не знае до кога му е пишано од бога,може да имаме милион планови но да немаме време за реализација на истите,затоа доволно е кога стануваме на сабајле да му заблагодариме на бога што сме живи (многу луѓе по светот не го дочекале тоа утро) една насмевка на лице и одиме понатака.

10. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Жената ја докажува својата љубов кон мажот со пожртвованост, а тој својата -со глупостите. :lol:

11. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Љубовта и гордоста не одат заедно. Избери го само едното и живеј со него, поинаку не можеш. Никогаш не брзај во живот, но сепак не ЗАБОРАВАЈ дека животот е крајот...!!!

12. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Никогаш не радувај се на туѓа несреќа, затоа што на крајот истата ќе те снајде и тебе!

13. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Работете за права и вистинска причина, а не за аплауз. Живејте живот за да покажете што можете, а не за да воодушевите кого можете. Не копнејте да луѓето го приметат вашето присуство, туку да го почувствуваат вашето отсуство..;)

На nela.oh му/ѝ се допаѓа ова.
  14. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    Лошите вести во лошите раце се шират брзо како брзината на светлината...а добрите вести во лошите раце никогаш и не се дознаваат.

На Markusa2 и aleks26 им се допаѓа ова.
  15. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Поминаа десет години. Јас имам две дипломи, тој има две девојчина. Побогат е од мене за два животи...

На vesni4kaxd, marama, nela.oh и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Anna-Banana

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Порано или подоцна, сите сфаќаат дека требало да мислат порано!

На jasmina00 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Vik4e

Vik4e Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    259
    Да се извиниш на некого за направената грешка е можеби најтешкото дело што можеби не секој би можел или би сакал да го направи ! :@ :@ ;( ;( ;( ;( ;(

18. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    латиница е
    ♦"Da se zhivee,znachi da se saka i da se ima volja za se..Sega gledam nakaj svetot shto go ostaviv zad sebe i vo lugjeto shto gi poznavav... Sega gledam kolku raboti ochekuvaat vo zhivotot. Nekoj saka eden nov pochetok,no smrttno se plashi da ne go izgubi toa shto go ima.Nekoj saka toj shto go ljubi da dojde i da go spasi od samotijata.A na nekoj pak dushata mu e polna so taga i kaenje..Saka da go vrati vremeto da popravi se.."♦

19. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    прошталното писмо на маркез ке го ставам овде, бидејќи секоја реченица му е мудра мисла.

" Кога барем само на момент, Бог би заборавил дека сум закрпена марионета икога би ми подарил само уште едно крпче живот: ВРЕМЕТО би го искористил многу подобро и поинтензивно.

Најверојатно не би кажал се' што мислам, но би размислил што зборувам. Би ги оценувал работите не според нивната вредност, туку според нивното значење.

Помалку би спиел - повеќе би сонувал, затоа што во секоја минута во која затвораме очи, губиме 60 секунди светлина. Би продолжил кога другите ќе застанат, би бил буден кога другите спијат.

Кога Бог би ми го подарил тоа парче живот, едноставно, би се сончал долго, не само моето тело, туку би ја отворил и мојата душа.

На луѓето би им докажал дека се лажат кога мислат дека не можат да се заљубат кога ќе остарат. На едно дете би му подарил крила, но би му препуштил само да научи да лета.

На старите би им порачал дека смртта не доаѓа со староста, туку со заборавот. Од вас драги мои научив многу работи.

Научив дека целиот свет брза кон врвот на брдото за да живее од високо, без да знае дека вистинската среќа лежи во подножјето на брдото.

Научив дека кога новороденче за првпат ќе го допре палецот на татко си, дека го врзува за цела вечност, засекогаш.

Научив дека човекот има право да гледа на другиот од високо само кога му помага да стане.

Има толку многу работи кои ги научив од вас, но наученото нема да ми помогне многу кога ќе лежам во ковчегот -за жал веќе полека умирам. Кажи секогаш што чувствуваш и направи го она што го мислиш.

Кога би знаел дека денес ова ми е последен оброк, силно би ве прегрнал и би го замолил Бога да ми дозволи да бидам ангел - чувар на вашата душа. Кога би знаел дека ова се последните минути во кои ве гледам би ви кажал '' ве сакам! ''.

Секогаш постои едно утро и животот ни нуди една прилика за да направиме се' да биде подобро... Но, што ако се лажам и ако Денес е се' она што ни останало.

Утре не се знае дали ќе дојде. Денес може да биде последен пат да видиш некого кого сакаш.

Заради тоа - не чекај! Направи го тоа сега, затоа што ако не дојде утре, ќе зажалиш за денот кога неси имал време за една насмевка, прегратка, бакнеж , само затоа што ...затоа што си бил вработен!

Побарај ги луѓето кои ги сакаш, шепни им колку ти се потребни, сакај ги и биди добар. Најди време да им кажеш '' Жал ми е '' , '' фала'', '' те сакам '' и сите останати нештакои ги мислиш.

Никој нема да те запомни по твоите скриени и тајни мисли. Замоли го Бога да ти даде сила и мудрост за да можеш да изговориш се. Кажи им на пријателите и на драгите луѓе колку ти се важни. Она што е вредно е ОВОЈ ЧАС И ОВОЈ МОМЕНТ! "

На nela.oh и Serafima им се допаѓа ова.
  20. Anna-Banana

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Најдобрите и најубавите нешта на светот не можат да се видат ниту да се допрат. Тие мора да се почуствуваат во срцето...

На Serafima му/ѝ се допаѓа ова.