Кога бираш помеѓу љубов, богатство и успех... одбери љубов! Затоа што таму каде што има љубов, доаѓаат и успехот и богатството!
Секогаш ќе бидете во можност да излажете некој но никогаш целосно да се излажете себеси бидејќи длабоко во вас секогаш стои вистината...
Додека не влезеш во себе и не ја видиш својата душа, никогаш нема да знаеш какви убавини таа крие. Не е секогаш се црно во неа. Постои една светлина, која знае многу посилно да свети и да ги осветлува другите.
Современата жена си ја бојадисува косата, става лажни нокти и трепки, прави корекција на лицето, става силикони на градите, задникот... и се жали дека во денешно време е тешко да се најде вистински маж!
Мрази ме или сакај ме... двете се во моја корист.Ако ме сакаш, секогаш ќе бидам во твоето срце, а ако ме мразиш, секогаш ќе бидам во твоите мисли. Шекспир Успех не е да си вреднуван толку многу заради положбата која си ја постигнал во животот, туку заради препреките кои си ги надминал за да постигнеш успех. Жените велат "Oди по ѓаволите". Ти одиш, а таа и таму те пречекува.
Ona te ne treba više. Ne nedostaješ joj sad. Trebao si se brinuti za nju onda kad si joj bio najpotrebniji.
Животот е премногу краток за да бидете несреќни. Паѓањето е дел од животот. Враќањето назад е ЖИВЕЕЊЕ.
На себе облечи ја душата...провози се со разумот и пробај да ги освоиш срцата на луѓето,зошто само така ќе станеш човек...достоен за почит..
Животот е како филџан кафе. Вкусете го кафето, а не филџанот! Најсреќните луѓе го немаат најдоброто од сè. Тие само го прават најдоброто од сè. Живеат едноставно. Љубат великодушно. Се грижат длабоко. Зборуваат љубезно. Здравиот човек воедно е и богат иако понекогаш не е свесен за тоа. Не се потценувај себе си. Живото и времето се најдобри учители на светот. Вчера е минато, утре е мистерија, а денес е подарок.
Која е разликата помеѓу ми се допаѓа и сакам? Ако ти се допаѓа едно цвеќе, обично го кинеш. Ако го сакаш, го полеваш секој ден.
Најголема лага која ја кажуваат мажите "Таа не ми треба веќе".. Најголема лага на жените "Можам и без него"..