Ne dao ti Bog da se pozalis na zlo onom ko ti zlo misli...Vecega mu dobra ne mozes napraviti. -Zarko Lausevic.
Љубовта никогаш не бара, таа само дава. Љубовта само страда, никогаш не се покајува и никогаш не се осветува . - Махатма Ганди Постои само еден пат за остварување на независност преку ненасилство: ако умреме, тогаш живееме, а ако убиваме, тоа нема никогаш да го оствариме. - Махатма Ганди Три четвртини од сите нерасветлености и недоразбирања ќе исчезнат од овој свет, ако се ставиме во улога на нашите противници и го разбереме нивото гледиште. Тогаш или ќе се согласиме со нив или ќе размилсуваме за нив со толеранција. - Махатма Ганди
1. Имајте на ум дека големата љубов и големите успеси подразбираат и голем ризик. 2. Почитувајте се себе си, почитувајте ги другите и преземајте одговорност за сопствените постапки. 3. Запомнете дека понекогаш голема среќа е да не ви се случи она што сте го сакале. 4. Немојте да дозволите заради малите несогласувања да изгубите голем пријател. 5. Кога ќе ја изгубите битката, не ја губете лекцијата. 6. За време на денот, поминете некое време самите со себе. 7. Тишината некогаш е најгласниот одговор. 8. Најдобра врска е онаа во која меѓусебната љубов е посилна од потребите еден за друг. 9. Пријатната атмосфера полна со љубов во вашиот дом е основа на добар живот. 10. Еднаш годишно, посетете место на кое никогаш не сте биле. 11. Проценете го својот успех според она од кое сте морале да се откажете за да го постигнете. 12. Живејте добар и чесен живот. На тој начин во староста, кога ќе се присетите, ќе уживате во тоа, по втор пат. Далај Лама
Земи си чадор и кога не врне, бидејќи никогаш не се знае кога ќе посакаат да те исплукаат. Не е важно што се случува, туку како реагираш на тоа. Иако патуваме по светот за да ја најдеме убавината, неа мораме да ја носиме во себе, во спротивно никошат нема да ја најдеме.
Мрази ме или сакај ме... двете се во моја корист.Ако ме сакаш, секогаш ќе бидам во твоето срце, а ако ме мразиш, секогаш ќе бидам во твоите мисли.
Не е важно кои луѓе се искрени пред твоето лице, важно е кои луѓе остануваат искрени позади твојот грб...
Е, мој пријателе. Ужувај. Сега можеш да ги имаш СИТЕ. Можеш да им пишуваш по ѕидовите,да се допишуваш со нив до доцна во ноќта,да излегуваш со нив, да правиш то ќе посакаш... Но...сите тие не можат да ја заменат НЕА. Единствената што искрено ја имаше А таа една ја изгуби. Па сега биди среќен, ако тоа твоето може да се нарече среќа. ТИ самиот ја бираше...
Љубовта е како шахот. Секогаш ќе те заебе некој коњ Сакај се себе си но никогаш не заборавај да ги сакаш и другите околу тебе.. Некој потрезно размислува кога ќе се опијани него кога е трезен Никој не може да те разочара онака како што можеш ти сам да си се разочараш