Љубов е, на пример, на некој да му подадеш пиштол, да му дозволиш да го стави на твојата глава и да се надеваш дека нема да пука.
Смешно е кога ќе се каже дека личноста се променила, дека повеќе не е истата, всушност само се промениле очите што ја гледаат.
Не дека секогаш ми е дојдено до смеење, само знам дека со плачење ништо нема да се реши и смени, па наместо да плачам одбирам да се смеам ))
Најважен момент е сегашниот, па живејте за него. Плановите можат да се расипат,а минатото и онака нема да се врати.
Никогаш не треба да се откажеш од минатото ако тоа ти значи и е дел од тебе ! Кажаните зборови, се само зборови, тоа што чувствуваш, тоа е тоа !!!
Love is an act of faith in another person, not an act of surrender. Do not seek to be loved at any price, because love has no price.
Некои луѓе секогаш фрлаат камења на вашата патека. Од вас зависи што ќе направите од нив, Ѕид или Мост? Запомнете дека вие сте архитектот на вашиот живот.
~ Ме учеа на многу работи од кои едната беше: " Кога листот ќе го извиткаш, истуткаш, и кога ќе пробаш да го споиш никогаш нема да биде истиот лист, прав и убав како што бил претходно.. Така е и кај луѓето.. кога ќе ти го скршат срцето колку и да го спојуваат никогаш нема да биде цело, секогаш ќе се познаваат лепените пукнатини"
It's true that we don't know what we've got until we lose it, but it's also true that we don't know what we've been missing until it arrives.