-Никогаш не гледај на некој од високо, освен ако не му помагаш да стане..... -Вети го само тоа што можеш да го исполниш, а потоа исполни повеќе отколку што си ветил.... -Самодоверба е она што го имаш пред да го сфатиш проблемот.....
..Кој вели дека насмевката е симбол на среќа а солзите симбол на тага...?...Понекогаш со солзите покажуваме радост,или тага со насмевка...
"Nisam ja nju ostavio, prijatelji, nije ni ona mene, mi smo se samo rastali. Onako kako se rastaju dvoje koji su se voleli u pogrešno vreme, a uz pogrešno vreme idemo i pogrešni mi. A nismo bili. " - Đorđe Balašević
Бидете како децата: едноставни, насмеани, спонтани, радосни, со добра душа и со чисто срце. Радувајте се на малите нешта. Обидете се секој ден се повеќе да ги сакате луѓето кои се околу вас. Обидете се во тишина да ги излечите раните на луѓето кои плачат или се очајни. Дарувајте од својата љубов на оние кои се сакани премалку. Вие сте прекрасни. Насмејте се од срце...
Нов бунар копај, ама на стариот не плукај. "Се осетив повредена кога ги загубив мажите во кои бев заљубена. Денес сум уверена дека никој никого не губи,бидејки никој никого не поседува." - Пауло Коељо
Ако се расправаш,лутиш и противречиш, можеби понекогаш ке извојуваш и победа. Но тоа ќе биде шуплива победа, бидејќи со неа нема да ја добиеш наклоноста на противникот.
ЉУБОВТА не претставува физичко задоволство туку душевна потреба. Само оној што ТЕ САКА вистински прво ќе ти го побара срцето, а потоа телото !!!
Ниедно богатство на светот не може да го замени она најголемото...ЉУБОВТА...тоа е најголемото богатство на светот
Престанете да давате совети. Само слушајте. На луѓето не им се потребни премногу совети, туку им се потребни луѓе кои ќе сакаат да ги ислушаат и да ги мотивираат со позитивна енергија
Вистинска љубов е онаа љубов од која ништо не бараме за возврат, а даваме се, бидејќи сами сакаме така ! Ние тоа го сакаме и затоа го даваме нашето најсвето. Ако тоа што го давате не биде злоупотребено, тогаш сигурно знајте дека таа е вашата ... ВИСТИНСКА ЉУБОВ ..
Вчера ја слушнав,на еден турски филм на телевизија.. „Долго време барав лек за проблемот а потоа сватив дека проблемот е лекот.“
Лажните пријатели веруваат во гласини. Вистинските пријатели веруваат во тебе. Ако не сте СЛУШНАЛЕ со вашите сопствени уши,или не сте ВИДЕЛЕ со вашите сопствени очи...не го ИЗМИСЛУВАЈТЕ со вашиот мал ум и не го РАСКАЖУВАЈТЕ со важата голема уста!
има моменти и чувства кои никогаш не ги забораваш...само ги закопуваш длабоко во себе и не дозволуваш никој да допре до нив.