Можеш да ја избегнуваш реалноста, но не можеш да ги избегнуваш последиците од избегнување на реалноста.
I stand up for myself, and my beliefs. I stand up for those I love. I speak my mind, think my own thoughts, and do things my way. I have the courage and strength to allow myself to be me. And I won't allow anyone to step on me!
Љубезното лице се здобива со пријатели, а вториот поглед е мрежа во која се фаќа љубовта и пријателството на луѓето...
Злото кое си го нанесуваме меѓусебе, времето го брише и срцето го заборава; но среќните мигови остануваат, нивниот сјај е се уште во нас.
Само ситни души знаат ситни проблеми да ги направат големи обидувајќи се да си дадат значај. „Не можеш секогаш да го добиеш она што го сакаш, но ако понекогаш се обидуваш, може да го добиеш она што всушност ти треба.“ - Мик Џегер Каков и одговор да си дадеш, пак останува прашањето - зошто?
„За да се смеете од срце, треба да сте способни да ја поднесете сопствената болка и да си играте со неа.“
На раката што дава роза секогаш останнува по малку мирис. Мудрост е да си ја затвориш уста пред да ти ја затвори друг.
“Odustala je od njega… Ne zato što joj je postalo svejedno, već što je izgubila snagu čekanja da se njihovi putevi spoje.