"Osudio sam je na ljubav sa mnom, bez prigovora i šanse za pomilovanje. Osim, možda, poneki poljubac u vrat, tu i tamo. Bila je baš onakva kakvu sam oduvijek htio, pametna budala. Pametna za druge stvari, budala da izabere mene." "Šminka može da te ulepša spolja, ali ne pomaže ako si ružna izntura. Osim ako jedeš šminku." ''Svako odlazi na svoj način... Neko tiho, neko da svi čuju... Ali uvijek, baš uvijek, su najgori oni što odlaze bez najave i pozdrava... I zauvijek te ostave da se mučiš s pitanjem - zašto?'' "Nije to samo još jedna ljubav, Ti bio si život moj"
Чудна работа е тоа со светот, како се гради и како се руши. Чудно е како некому денес собираме храброст да му признаеме дека ни го изградил светот, а веќе утре таа иста личност наоѓа начин да сруши се што сме граделе.
Колку повеќе човек им дава на луѓето и помалку сака за себе, толку е подобар,a колку помалку дава на другите и сака за себе повеќе, толку е полош.
***Скромноста е добродетел која ја краси и душата и телото. Само таа може да се види и внатрешно и надворешно. ***Кроткиот човек по срце е најделотворниот лек за најзлобниот човек.
Колку и да ти е скршено срцето, светот не застанува да тагува со тебе...затоа исправи се, главата горе и продолжи напред. Што и да е ке помине
Животот е убав – па проживејте го убаво. Научете да уживате во убавините околу вас. Сконцентрирајте се на позитивни работи, а наместо да пуштите да ве нервираат негативните, пронајдете начин како да ги промените.
Љубезното лице се здобива со пријатели, а вториот поглед е мрежа во која се фаќа љубовта и пријателството на луѓето..
Личностите кои вистински ви значеле никогаш не ги заборавате. Само се навикнувате дека повеќе не се дел од вашиот живот...
На некои луѓе не вреди да му докажуваш колку ти е дојдено до љубовта и пријателството.. можеби и не треба.. вистинскиот човек се чувствува без да му кажеш..
"Nije bila od onih koji su se razmetali poklanjanjem paznje i slatkorecivoscu, cak je po tom pitanju bila i vise nego suzdrzana, ali je uvek bila svoja i iskrena, a to joj je davalo vrednost vecu nego sto su svi ostali zajedno mogli imati."