Допрен од љубовта секој станува поет. Spoiler пред да се заљубев немав напишано ниту една слободна творба
The sudden disappointment of a hope leaves a scar which the ultimate fulfillment of that hope never entirely removes.
I'm not a little girl anymore. For anyone that's ever betrayed me, intentionally hurt me, or two-timed me, I'm not going t dwell on trying to make your life miserable and tell you I'm going to fight you. No, better yet, I'm going to sit here and tell you, "Karma's a motherfucker, and you'll get yours"
Дозволи им на твоите мисли да започнат патување во некој чуден, нов свет. Остави ги сите мисли за светот кој што ти си го знаел порано. Дозволи и на твојата душа да те однесе онаму за каде што копнееш да бидеш. Затвори ги твоите очи, дозволи му на твојот дух да се извиши и ти ќе живееш како што никогаш не си живеел до сега.
Во близина на рози - ќе мирисаш на рози! Во близина на ѓубре - ќе мирисаш на ѓубре! Нема ништо поефтино од она што е платено!
Who are you to judge the life I live? I know I'm not perfect & I don't live to be. But before you start pointing fingers, make sure your hands are clean. - Bob Marley
Или врти се и ти со светот или стој на страна и гледај како се врти Скромноста е чудна работа.Токму кога ќе кажеш дека ја имаш,веќе си ја изгубил!
Светлината патува побргу од звукот... Затоа некои луѓе изгледаат бистри сè додека не ги слушнеш како зборуваат!
Никогаш да не сте стапиле во брак додека сеуште одите на факултет. Ќе биде многу тешко да започнете кариера ако некој перспективен работодавец види дека веќе сте направиле една грешка.
Секогаш ги сакаме оние кои ни се воодушевуваат,а не секогаш ги сакаме оние на кои им се воодушевуваме!
Успехот не е заложен во времето, местото или околностите, туку во човекот. Вистинското "Јас" е тоа што си ти , а не она што другите направиле од тебе .
Не е лесно да се биде жена, треба да работиш како коњ, да изгледаш како девојка, да размислуваш како маж и да се однесуваш како дама. Се прашувам, зошто ли го нарекуваат АНАЛгин, кога секогаш се конзумира преку уста? Ти некогаш, а јас секогаш Ти сакаш, јас можам Ти пробуваш, а јас успевам Ти црно, јас бело Ти по твое, а јас по мое Ти мислиш, јас знам Ти размислуваш, јас практикувам Ти посакуваш, јас добивам Ти се плашиш, а јас го студирав стравот Ти учиш, јас дипломирав Ти се натпреваруваш, а јас победувам Пробуваш да излажеш, а јас веќе ти ја кажав вистината Самодовербата е првиот пријател Јас го стекнав, а ти штотуку го изгуби! Зошто си толку тажна? Бев во продавница, се вљубив во едни чизми, но немаа број за мене Мислев дека ако љубовта е вистинска големината нема значење. Кога ќе видам дека мојoт дечко си нашол некоја нова не се нервирам, моите родители од секогаш ме учеа старите играчки да ги поклонувам на помалку среќните деца !!! не ме судите но ова морам да го оставам на Српски: Da sam muško verovatno bi me boleo kurac za sve - a ovako kao ženu me apsolutno ne boli ništa