Тешко е да мразиш некого, кому срце си му дал, тешко е да продолжисш, кога веќе си застанал, тешко е да поминеш покрај некој што ти бил се, тешко е да сакаш, а да речеш не!
Мудри совети за животот од светските музички хитови Spoiler http://www.kafepauza.mk/zivot/mudri-soveti-za-zhivotot-od-svetskite-muzichki-hitovi/
…вечната љубов се наоѓа само во книгите……. затоа додека љубите, пишувајте, ќе остане вечна во прекрасните зборови на нашите редови. (Астростопер)
Животот е ПОКЕР:Кога вложуваш се -Губиш,кога ризикуваш и блефираш -Добиваш,Кога ќе се откажиш од играта -тогаш паѓаат најубавите карти.... И повторно се коцкаш!
Твојот ум е твој господар. Може од рајот да направи пекол и од пеколот да направи рај. Биди внимателен што сееш во твојата градина на идеи. Не може од семето на трнот да никне грозје.
Пред да донесете брзоплет заклучок, пред да почнете да мислите лошо, внимателно погледнете ги деталите. Многу често ситуацијата не е онаква каква што изгледа на прв поглед.
Единственото нешто што ќе те направи среќен е да бидеш горд на себе, а не на тоа што луѓето го мислат за тебе.
Подобро да веруваш и да бидеш разочаран, и да ја одболуваш таа доверба и тоа разочарување, отколку да се сомневаш во нечие срце, кое, ако си му верувал, би било благословено со вистинска верба.
*Вистинската личност секогаш ќе Ве САКА такви какви што сте. Само кукавиците ќе сакаат да Ве променат, затоа што со тоа сакаат да си ги исполнат празнините кои ги чуствуваат во своите карактери !!! ... Бидете Свои, Оргинални, Единствени, Истрајни и Незаменливи до крај. *Имаме толку убави моменти во својот живот, а се сеќаваме на најлошиот ... Има толку многу радост, а плачеме од мака ... Имаме толку многу, а завидуваме за малку ... Цениме нешто, само кога го загубиме. Сакаме да успееме, а не веруваме во себе ... Се се жалиме на нешто, а некои дури го немаат тоа што ние го имаме. Здравје, засолниште, пријатели, родители. Има толку напуштени деца, кои сакаат само да имаат семејство. Има толку сиромашни и бездомници луѓе кои сакаат само храна и засолниште. Има толку болни луѓе, со единствена желба да се оправат ... НЕ СЕ СЕ КУПУВА СО ПАРИ , јас сум БЛАГОДАРНА за она што го имам ...!! *„Кога една врата се затвора, друга се отвора. Но, често, толку долго гледаме жалејќи во затворената врата, што не можеме да ја видиме онаа која се отворила за нас.” *„Отсекогаш знаев дека сеќавањето на солзите од минатото ќе ме засмева, но никогаш не очекував дека сеќавањето на насмевките од минатото ќе направи да заплачам.”
Највредни во твојот живот се оние за кои, кога ќе помислиш на нив, се насмевнуваш без никаква причина.
Jака сум затоа што ги познавам своите слабости....Жива сум затоа што се борам...Се смеам,затоа што ја познавам тагата ....