Кога и да видиш маж кој го посакуваш, сети се на следното: Без оглед на тоа колку е убав, добар и забавен, духовит, талентиран или моќен... некаде седи некоја жена и пие шампањ затоа што се ослободила од него!
По некое време само ги затворив очите и сакав да заборавам на се`. Само сакав да го прегрнам, но се сврте. Таа вечер не заспав. Ги чувствував неговите солзи иако не ги гледав. Воздишките негови кои тешко одекнуваа, длабоко во мене копаа бразди. Насекаде околу мене. Тишината беше длабока, одвратна, горка. Имаше окончано една крута линија на лицето, имаше закачено еден сериозен замрзнат поглед кој не дозволуваше ни лед да пробие кроз него. Но, јас чувствував. И не можев ниту солза да пуштам. Стравот ме замрзна. Не сакав да го изгубам, а не можев тоа да му го кажам. Или ќе избега од стравот или ќе остане да ме љуби. Одлуката беше негова.
Секое куче што ќе го видиш на улица не е скитник, како што ни секој човек што ќе го видиш на улица не е човек!
Бог животот ни го дал само еднаш,затоа да го искористиме до максимум и секој миг да го живееме како последен. Само еднаш вистински се сака некого и кога сакаш,тоа е за цел живот,а не само еден ден.
Новиот почеток е ЉУБОВ Новиот живот е НАДЕЖ Новата надеж е ВЕРБА во себеси ЉУБОВТА,НАДЕЖТА И ВЕРБАТА СЕ БЛАГОСЛОВ ЗА СЕЧИЈ ЖИВОТ!
Она што го имаш денес цврто гушни го и кажи му колку го сакаш бидејки можеби нема да имаш следна прилика да го направиш тоа Хемиска дефиниција за ЉУБОВ: Љубовта е отровна супстанца, растворена со доза на љубомора, која не трпи присуство на трет елемент!
Да знаев порано дека спомените слично на поштенските марки стануваат повредни со години тогаш нешто и ќе запишев..
Светот е тркало кое постојано се врти. Оние што се високо, се спуштаат надолу, а оние кои биле долу се качуваат сe повисоко. Жените се зборлести бидејќи на мажите ништо неможи да им се објасни со два збора ! Некои прашања не заслужуваат одговор, а некои одговори ги заслужуваат само посебни луѓе.
„Izmislili su milion načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi. Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš nisu neka vremena za zaustavljanje“ Balašević