Никогаш не можеш да бидеш толку глуп, колку што јас можам да бидам глув. Никогаш не можеш да потрошиш толку, колку што јас можам да ти дадам. Никогаш не можеш да срушиш толку, колку што јас можам да изградам од почеток. И никогаш, ама баш никогаш, не можеш да бидеш толку злобен, колку што јас можам да бидам добар.“ - Иво Андриќ
Секогаш се крие... некоја вистина позади "СЕ ШЕГУВАМ"....некоја емоција позади "НЕ МЕ ИНТЕРЕСИРА"...некоја болка позади "ВО РЕД Е"...и барем малку љубов позади "ОСТАВИ МЕ НА МИР"...
„Не можев да го прифатам фактот дека ја сакам и дека припаѓаме заедно, па ја бркав од себе. Постојано и се враќав, а всушност бегав од неа. Во еден момент ќе и покажев дека премногу ми значи, а веќе во следниот ќе и докажев дека сум ѓубре. И најлошо од се`, кога и да и се вратев, таа беше тука за мене.“
... Дали ЛУЃЕТО можат да бидат ПОДОБРИ? Можат, ама никој не сака прв да започне... СИТЕ ИМААТ ЛОШИ ИСКУСТВА !!!
Прелетај ја бескрајноста, победи го времето и соништата но никогаш не заборавај како се оди по земјата.