Кога жената сака да се милува, не значи дека сака и секс, но ако сака секс, тоа значи дека сака и да се милува. I onda padne noć i probudi nešto neželjeno u meni. Nije to ljubav, nije strast, nije grijeh, nego nešto puno gore od toga: USPOMENE. Na davno izgubljenog muškarca i prokockanu šansu. Na nešto što više ne postoji, dolazi u sjećanje kad ne treba i kad ne želim, nešto što zaboravljam i pamtim godinama. I probudi kajanje, da je sve moglo biti drugačije... Ali nije moglo biti drugačije, da je moglo, bilo bi!
Никој не може да знае сė, а срамотно и штетно е да се претвараш дека го знаеш и тоа... што не го знаеш! Толстој
~ If you wait too long, it'll be too late. ~ Keep you head up! It has to get worse before it gets better. ~ Never give up! There is no such thing as an ending, just a new beginning. ~ Always wear your invisible crown. ♕
Првата личност која ви е на ум кога ќе станете после долго спиење е причината за вашата среќа или болка!
Чувството на неуспех никогаш нема да те надвладее,ако одлучноста да успееш ти е доволно силна .Ог Мандино
Лош леб и лоша мајка нема. - Само мајчината љубов е безусловна. - Љубовта на мајката не старее. - Почитувај, ќе бидеш безгрижен.
Личноста со надеж гледа успех каде што другите гледаат неуспех, сончева светлина каде што другите гледаат сенки и бура.
Со едно движење на раката ја ослободи косата од високо стегнатиот кок. Ја заниша главата. За кратко ги затвори очите и вдиша длабоко. Потоа почна да ја откопчува кошулата; уредно ја здипли и ја стави на малата ноќна масичка која стоеше од неговата страна од креветот- секогаш од десната страна. Легна на креветот и ги прегрна двете перници. Ги вдиши. Во носот почувствува како нејзиниот и неговиот мирис станале една арома. Издиша со олеснување. По два дена неспиење, тоа утро можеше да заспие. -Перниците секогаш се за двајца- помисли и ја портре вилицата од неговата перница. Така ми стигна есента за прв пат. Додека те чекав со пареата од утринското кафе и додека еден лист ми падна на оваа хартија. Зад аголот се појави мојата насмевка на твоето лице. Станав од столот. Те гледав како се приближуваш. Прва есен за двајца. Прва наша есен.
Тоа што може да ти го стори блискиот?!На далечниот ниту на ум не му паѓа! Кога бев мал мислев дека е се во парите,сега кога пораснав, тоа го знам)
Ве замолувам доколку некој има мисли да ми напише овде или во ЛП - сеедно,од следниве филозофи: 1.Анаксимандар 2.Анаксимен Ако сака некој нека ми помогне цел ден барам ,читам и никако да најдам а за утре ми требаат. Фала ви однапред.