Кога ќе ти каже некој дека времето лечи се - фино лепо удри му еден бокс и кажи му: Почекај,ќе ти помине !!!
Туѓата мака секогаш ти се чини помала од твојата, ама затоа пак туѓата среќа секогаш ти е поголема од твојата!
Just remember, everything happens for a reason. So when I smack you upside the head, remember... I had a reason!
Во една љубов љубовниците се секогаш исти. Тежат онолку колку што им тежат сништата, а љубовта секогаш исто сонува: животворно. Во сложната фамилија, среќата доаѓа сама по себе.
“If you can't say something nice, don't say nothin' at all. ” Thumper Its hard to accept the fact that the one you love before is a different person now...
" ...Sve prave su ljubavi...tužne? Ma, ne, otkud to? Sve prave su ljubavi tajne... " "Nikad neces razumeti tu prazninu u mom srcu. Nikad je neces znati zagrliti, ispuniti. Nikad neces znati razumeti tu maglu u mom pogledu. Kad odlutam, kad zastanem u pola reci, u pola koraka. Uvek cu ti ostati daleka. Uvek cu ti odgovoriti: "Nije mi nista." A svasta mi je.." "Mislim, ako nisi znala imam i ja osjećaje i onu suptilnu glupost što se zove srce..." ''Teško je kada živiš za dan koji ne znaš kada će doći, za dan kada ćeš je ponovo videti. Teško je, kada si sam i nedostaje ti glas, lice, dodir, osmeh, kada ti nedostaje biće koje je tvoja bolja polovina. Teško je prijatelji. Želim vam da nikad to ne iskusite, jer taj bol prijatelji, nije za ljude...'' - Balašević
Кога треба да донесеш тешка одлука – фрли паричка. Уште пред да падне паричката, ќе знаеш на што се надеваш.