Еден ден можеби ке посакаш да ми се вратиш во мојот живот...Но тогаш се надевам ќе се сетиш..Часовникот се движи само во еден правец.
*Ако се обидуваш да се разбереш според мислењето на другите за себе ќе створиш слика во која не ќе можеш да се препознаеш. *Кога некој бара да бидеш тука за да ти се исповеда кога му е тешко, а кога му е лесно никаде го нема тоа значи дека не те гледа како пријател туку како корпа за отпадоци. *Тоа што било твое ќе биде нечие, тоа што ќе биде твое и тоа било нечие, тоа што е твое, можеби истовремено е и нечие. *Не е се така црно. Врзани ти се очите. *Најсилни се оние чувства кои не смееш да ги кажеш.
Господ со право ни дал една уста а 2 уши...Повеќе да слушаме а малку да збореме ( Шо би се рекло да лаеме )
Бесмислено е : - Да ги мразиш сите ружи бидејќи те изгребал еден трн. - Да се откажеш од своите соништа бидејќи еден не ти се остварил. - Да се откажеш од својот напор бидејќи еден ти бил залуден. - Да ги обвиниш сите пријатели бидејќи еден од нив те изневерил. - Да не веруваш во љубовта бидејќи еднаш си бил изневерен или не ти било возвратено. - Да ја отфрлиш секоја можност да бидеш среќен бидејќи не си успеал при првиот обид. Запомни дека секогаш : - Може да се појави нова прилика. - Нов пријател. - Нова љубов. - Да се обнови снагата. Биди упорен. Барај ја среќата во секој ден !!!
"Kad se ženska jednom okrene protiv tebe, pusti sve u materinu... Ona te još možda i voli, ali se u njima nešto preokrene. A onda kad se preokrene, mogu te gledati kako crkavaš u jarku, pa još te pregaziti autom i na tebe pljunuti."