Деновите потрошени без љубов во нашите срца, без љубов дадена и покажана према некого, се залудно потрошени денови..
Ќе има уште знам. Погрешни избори. Можеби и погрешни одлуки. Но едно е најважно: Горда сум на себеси. Единствена. Тврдоглава. Своја. Велат: посебна… Но секогаш насмеана. Иако со тажни очи. Сепак насмеана.
Ако очекуваш луѓето да бидат фер кон тебе само затоа што ти си фер кон нив е исто како да очекуваш лавот да не те изеде тебе, зошто ти не jадeш лавови!
Најлоша е болката која доаѓа кога не знаеш дали да чекаш...или едноставно да заборавиш, ако можеш.. Похрабра сум отколку што веруваш, посилна сум отколку што мислиш и попаметна отколку што изгледам, а истовремено и понаивна отколку што сакам да бидам...
Утрово разбуди се со бисерна солза која ќе ми покаже дека плачеш од среќа што си со мене, а јас ќе ти докажам дека животот не е ист без тебе!!!! Најдоброто во животот, најчесто го добиваме по цена на голема болка.
Те чекав, знаеш. Со душа полна љубов. Носталгични дланки,и желни усни. Предолго чекав, но на погрешно место.