Љубомората во врската е како солта во храната, малата доза ја зачинува, но преголемата го уништува задоволството!!!
Глупоста е најнеобична од сите болести- од неа не пати болниот, туку сите останати. калта може да ги извалка дијамантите, но не може да ги претвори во кал...
Кога врската завршува, дали навистина се откажуваме или засекогаш ќе бидеме прогонувани од духовите од минатото?”
Секој гради свој дом со добрите дела. Зависи со каква намера се направени. Дали од љубов или можеби од суета?! Првиот дом ќе израсне во цврста градба, а другиот во прав и пепел.
Кога некој ќе си замине од твојот живот, тоа не е крај на приказната, тоа е само крај на неговиот дел од таа приказна..
Никогаш не кршете ги овие 4 работи во животот: Доверба, Ветување, Врска и Срце Бидејќи кога ќе се скршат тие не прават многу “врева“ но “болат“ многу!
„Сé во животот е многу едноставно и се сведува на ова – сакаш ли нешто, се бориш, немаш ли доволно храброст, губиш.“
You cannot change the past, control the present, but you are in charge of your future! So DO IT and stop complaining! *Becαuse lαtely, I just keep heαring people blαme love, but love doesn't wαlk αwαy, people do. *Just think. There's someone out there dying to get you to notice. Just think. *So kiss your dreαms goodbye, becαuse when you forget who you αre you forget who you wαnted to be.. *The nice thing αbout rαin is thαt it αlwαys stops. Eventuαlly. *Smαrt hαs the plαns, stupid hαs the stories.
Оние што се фалат дека многу девојки/дечковци трчаат по нив, не треба да заборават дека ниските цени привлекуваат многу муштерии
За воспитувањето на детето треба поголема мудрост, отколку за управувањето со држава. - Вилијам Ченинг
I thought that I am an ordinary person. But I found out that I have a special power, to be invisible. I'm invisible to the person I love...
Настанатата тишина воопшто не ми се допаѓаше. Доволно сум возрасна за да знам дека најлошите вести се соопштуваат молчејќи. Најдоброто нешто што жена има направено за мене е тоа што ме носела 9 месеци под срцето.