...Додека те гледав како спијаш никогаш не помислив дека ме сонуваш, кога се разбуди никогаш не помислив дека ќе ме побараш, а кога ме побара ти никогаш не помисли дека јас одамна заминав... by Kadinec
За човекот постојат само три случувања: да се роди, да живее и да умре. Не чувствува кога се раѓа, на смртта се мачи, а заборава да живее. Огнот, водата, кралот, жената, глупавиот, змијата, се кобни по човекот ако ги предизвика.
Ако сакаш да бидеш умен, научи се мудро да прашуваш, внимателно да слушаш, мирно да одговараш и да престанeш да зборуваш, кога нема што повеќе да кажеш
“The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift.” Albert Einstein
Never forget what a person says to you when they are angry. Nowadays people know the price of everything and the value of nothing.
Моќта да ги промениме работите ја имаме во оној момент кога ќе сфатиме колку работи зависат од нас самите и од начинот на кој размислуваме.
„Разделбата претставува почеток на раѓање на спомените“. Салвадор Дали “На светот секогаш постои една личност која ја чека онаа другата, без оглед дали тоа се случува сред некоја пустина или во некој голем град. И кога ќе се сретнат тие личности и ќе се вкрстат нивните погледи, сето минато и сета иднина го губат секое значење и постои само тој миг и таа неверојатна сигурност дека сите нешта под Сонцето ги има испишано само една Рака. Рака која ја буди љубовта и која создала една душа близнак за секоја личност што работи, што се одмора и што бара богатство под сонцето. Зашто без тоа ниту еден сон на човековата раса нема да има смисла.“ Пауло Коељо
Научи со трпение да ги поднесуваш туѓите недостатоци и слабости, какви и да се, поради тоа што во самиот тебе има многу недостатоци, кои другите мора да ги поднесат!
„Кој малку посакува, има се. Кој ништо не посакува, слободен е. Кој нема и не сака, човек е еднаков на боговите“ "За сé има граница, која е опасно да се пречекори, зашто ако ја пречекориш не можеш веќе назад" - Достоевски