Едноставно постојат личности што се како сипаница. Мораш да ги прележиш... Подобро порано отколку подоцна, полесно ќе поминеш, знаеш... Ќе се видиш во светло во коешто не си се замислувала, за после да закрепнеш и да стекнеш имунитет. А секогаш ќе ти остане лузна што само ти ќе ја знаеш и само ти ќе ја гледаш. Колку и да си внимавала...
Кога бевме деца, пред спиење глумевме дека плачеме, за да го привлечеме мајчиното внимание. А сега глумиме дека спиеме, додека плачеме, само за да ги избегнеме прашањата.
Само дождот и снегот паѓаат од небото се друго мора да се заслужи...!!! Кога луѓето си одат од тебе, тоа значи дека е крај на нивниот дел во твојата приказна...
Everyone mαkes mistαkes.The trick is to mαke mistαkes when nobody is looking. Dear Past, Stop tapping me on the shoulders. I don't want to look back. People who smile are thinking about doing something evil. People who laugh have already done it! Who says that girls don't like simple,cheap things? We love boys!
Женските очи се како БУНАРИ, во нив човек може да го види СЈАЈОТ на звездите, но и да се удави во океан од ТИШИНА и БОЛ...
Не ви треба некој кој ќе ви симнува ѕвезди, туку некој со кого ќе ги гледате ѕвездите. Љубовта доаѓа кај оние кои сеуште се надеваат по разочарување, кои сеуште веруваат по измама, и кои сеуште сакаат откако биле повредени.
"Љубов е кога желбата да бидеш посакуван те обзема толку многу, што ти се чини дека би можел да умреш од неа..."
Кога некој ќе го засакаме заради неговите доблести, тоа сеуште не е ништо озбилно! Но, ако го засакаме заради неговите маани... тогаш тоа е љубов! - Саша Гитри
"Toliko te puta zamijenio za slobodu i muške provode, šta želiš više, djevojko, možda pismeno rješenje za svoje glupe postupke i naivnost? Ne voli te, stavi tačku tamo gdje je on crtao osmijeh dok si se gušila u suzama." "Ne budi glupa, lutko. Pravi ce te voleti na svakoj strani sveta i biti veran ma gde ga život nosio. Zašto se zadovoljavaš s' nekim ko ti je veran samo dok te gleda u oci?!" Ð. Balaševic