Не ме интересира минатото.Ме интересира иднината,зошто очекувам таму да го поминам остатоткот од животот. - Чарлс Кетеринг
Да заплачeш, значи вистински да сакаш.. Насмевни се.......... утре може да е полошo а можеби и никогаш да не дојде.
Бидете внимателни кому му верувате. Ако некој ги озборува ДРУГИТЕ со тебе, тогаш сигурно ќе те озборува ТЕБЕ со другите.
Никој нема да ти погреши во животот, колку што можеш самиот да си нанесеш штета. Непромислени одлуки .
Среќен и навистина голем е само оној што не мора ниту да владее, ниту да се покорува само за да стане нешто.
One of the greatest challenges in life is being yourself in a world that's trying to make you like everyone else.
Премногу добро кажано....еден помеѓу моите омилени цитати. Кога донесуваме некаков суд за некои луѓе, за нивните постапки и нивниот карактер, треба да имаме на ум дека луѓето, поради различни причини кои не зависат од нив, не ја кажуваат вистината. Едните не се способни ниту да ја видат, другите ја гледаат изобличено, што е исто или пак и уште полошо од првите,а третите напросто немаат сила за тој подвиг, затоа што за таа врста на луѓе тоа и е подвиг. Да се бара од тие луѓе,не само да не грешат свесно и отворено против вистината, туку да не ја занемаруваат или да не ја премолчуваат е исто што и од просечниот човек да барате да биде атлета. И.Андриќ
Жената која ти дава љубов а не сака ништо друго за возврат освен љубов е безценета, а жената која ти бара пари за да ти даде љубов не вреди ништо....♥
Кога се чувствувам лошо, наместо да ме прашуваат како ми е, едноставно сакам некој да дојде и да ме гушне...