Слушнете ја внимателно личноста како зборува за другите пред Вас,баш така зборува за Вас пред другите луѓе.
Држи ја среќата како птица - што понежно и полесно! Ако се чуствува слободна, со задоволство ке ти остане во раката.
"I realise now that people are not thinking about you and me or caring what is said about us. They are thinking about themselves - before breakfast, after breakfast, and right on until ten minutes past midnight. They would be a thousand times more concerned about a slight headache of their own than they would about the news of your death or mine."
Мудриот и разумен човек не го променува никогаш своето мислење од позитивно кон негативно за другите личности. Простува и наоѓа разбирање и во негативното, бидејќи знае дека и тој е човек како и секој друг и дека може да погреши.
Незнаев во која тема и зато овде ке го напишам , оти ова најјако ми е . ШТО НЕМОЖЕ ЃАВОЛОТ , МОЖЕ ЖЕНАТА.
Не треба да бидеме многу радознали, некогаш откривањето на тајна, може засекогаш да ни го промени животот.
In This World People Will Always Throw Stones In The Path Of Your Success,It Depends On You…What You Make From Them a Wall Or a Bridge! I know it seems hard sometimes but remember one thing. Through every dark night, there is a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up… and handle it. Keep your words soft and tender because tomorrow you may have to eat them. Двата најтешки теста на патот на духовноста се: да имате трпение да го исчекате вистинскиот миг, и храброст да не се разочарате од она што ќе го видите. Веднаш после разумното пресудување, дијамантите и бисерите се најреткото нешто во светот.
Твојата помош навистина е потребна, но луѓето можеби ќе те нападнат ако им помогнеш, сепак, помагај им. Кога правиш добро, ќе ти префрлат дека се водиш од егоистични мотиви и мисли, сепак, прави добро. Доброто што го правиш, ќе биде утре заборавено, сепак, прави добро. Луѓето се неразумни, нелогични и свртени кон себеси, сепак, сакај ги. Мајка Тереза. Можеби бесмислено звучат но има огромна убавина и љубов во нив.
''Секој го убива оној кој го сака. Некој со горчлив поглед, некој со ласкави зборови. Кукавицата со бакнеж, а храбриот со меч . Некој го убива саканиот додека е млад, некој додека е стар. Некој го задавува со раце полни со желание, а некој со раце со злато. Милостивиот убива со нож, зашто мртвото тело брзо се лади. Некој сака премалку, некој премногу, некој купува, а некој продава. Некој убивајќи пролева солза, а некому ни окото не му трепнува. Затоа што секој го убива оној кој го сака, ама секого не го убива тоа''- - Оскар Вајлд „Балада за Ридинг Геол“ People always think that the most painful thing is losing the one you love in your life. The truth is... The most painful thing is losing yourself in the process of loving someone too much forgetting that you are SPECIAL too ! If you want to succeed as bad as you want to breathe, then you'll be successful. „Никогаш не ја изневерив. Ја насмеав за три животи. И‘ подарив синџирче со мала златна гитара. Се степав со еден што и‘ се нафрлаше цела вечер додека свирев... но, не ја сакав, нека ми прости Господ. А секогаш говореше дека сум нејзино се‘ ...“
Кога зборуваш со непријател-слушај го она што ти го кажува,а кога зборуваш со пријател-слушај го што премолчува.