Се што е вистински одлично и инспиративно , создадено е од поединци кои работеле слободно - Алберт Ајнштајан.
U ljubavi ne postoje pravila. Možemo pokušavati da se pridržavamo priručnika, da vladamo svojim srcem, da izgradimo strategiju ponašanja, ali sve su to koještarije. Srce odlučuje i to što ono odluči jedino i važi. ~ Paulo Koeljo
Најдобрите работи во животот поминуваат бидејќи прво велиме “уште е рано”, а потоа “премногу е доцна”. Ние сме како оревот, мораме да бидиме скршени за да не запознаат. – Халил Џубран
Најголемата грешка што може да ја направиш во животот, е цело време да се плашиш да не направиш грешки.
Пријателе, таа нема да те чека вечно. Чувај го тоа што го имаш со неа, бидејќи ако ти не знаеш, ќе знае некој друг сигурно. -Игор Џамбазов
You know you're in love when you can't fall asleep because reality is finally better than your dreams.
People are just as happy as they make up their minds to be. ― Abraham Lincoln One day you will wake up and there won't be any more time to do the things you've always wanted. Do it now. - Paulo Coelho And the old king said: "When you want something, all the Universe conspires in helping you to achieve it." - Paulo Coelho
Животот е како покер. Кога вложуваш се губиш ... кога ризикуваш и блефираш можеш да добиеш ... Кога ќе се откажеш од играта, тогаш паѓаат најубавите карти. И повторно седнуваш да се коцкаш ...
“Finish each day and be done with it. You have done what you could; some blunders and absurdities have crept in; forget them as soon as you can. Tomorrow is a new day; you shall begin it serenely and with too high a spirit to be encumbered with your old nonsense.”
Злото не го уништува злото, но ако некој ти причини зло, ти нему направи му добро, за со доброто дело злобата да ја уништиш.
Запознаваш илјади луѓе и тогаш ќе ја запознаеш таа една личност и твојот живот е сменет... засекогаш! ❤ Нема среќен живот - има само среќни денови. Има моменти кога не можеш да изговориш неколку зборови што можат да ти го сменат животот. Нешто недостасува... Ако човекот кој ќе решам да го држам за рака, треба јас да го чувам од други жени, тогаш воопшто не ми ни треба Земи чинија и фрли ја на под. Дали се скрши ?-Да.-Одлично. Е сега извини и се . Дали се состави ?-Не. Се надевам дека разбираш... Разделба. ...и тогаш таа му рече: Не е до тебе, до мене е, јас сум таа што имала лош вкус.