Имате два избора: да завладеете со својата свест или да дозволите таа да завладее со вас. Вторава можност ви е позната - им се имате прешуштано на стравовите, на неврозите, на несигурностите - зашто на човекот му е всадена тенденцијата за самоуништување. - Вероника реши да умре
Благодарното срце секогаш е исполнето со среќа... Кога и да зачекори некој во нашиот живот не е случајност, носи некоја порака... само треба да знаеш да ја почувствуваш.... Благословени се оние кои размислуваат со срцето... Кога не ги знаеш одговорите на прашањата на животот ... прашај ги своите чувства. Сакајте и го почитувајте додека љубениот е со вас... не дозволувајте да замине од болка која вие би је предивикале... Најдлабоките чувства најтешко се изразуваат со зборови. ....
Многу луѓе ги губат малите радости, надевајќи се на големата среќа. Мајко заборави да ме научиш дека во овој живот се има свој почеток и свој крај и дека од рајот може пекол да се роди, но од пеколот никогаш рај . Заборави да ме научиш дека и љубовта и животот имаат рок на траење, а тогаш кога ке им помине рокот останува грст копнеж и каење. Но ете мајко научив сама дека: Сонцето изгрејува и заоѓа, солзата паѓа па престанува, суша е па паѓа дожд, некој љуби па престанува, среќата знае да ја замени тагата, тагата е најдобар другар, огнот знае да се изгаси, животот без љубов нема што да го краси. Научив мајко, се има свој почеток и свој крај, и дека назад враќање нема, но никогаш нема да научам зошто нас ни остануваат само сеќавањата и болката...
Рибата рекла: "Не можам да си ги видам солзите бидејќи сум во водата" Водата одговорила: "Но јас можам да ги почувствувам твоите солзи .. бидејќи си во моето срце" Заклучок: Може да ја криеме сопствената мака, но никогаш не можеме да ја прикриеме од луѓето за кои сме важни. На нив зборови не им се потребни за да знаат како се чувствуваме навистина
5 Positive Thoughts: 1. Enjoy being alive. There's plenty of time to be dead. 2. Sometimes, nobody really cares if you are miserable, so you might as well be happy. 3. If you can't solve it, it's not a problem, it's reality. 4. Happiness is like perfume; you can't pour on others without getting few drops on yourself. 5. If all good things must come to an end, then don't worry. All bad things will eventually end too. ^^
Насмевката не значи дека си секогаш среќен - Туку дека си доволно јак да се насмееш и кога ти е тешко !!
Тажно е ако, човекот постои само за себе ... Радоста и смислата на постоењето се потполни, ако му е потребен некому