Надеж е да посакаш нешто да се случи. Вербата е да веруваш дека тоа ќе се случи. Храброст е да направиш тоа да се случи...
"Секогаш повеќе го сакав лудилото на страста од мудроста на рамнодушноста" - Анатол Франс "Од истите оние причини заради кои некого мразиме, ние и го сакаме" - Расел Бенкс "Постојат два вида луѓе. Постојат оние кои живеат, играат и умираат. А постојат и оние кои ништо друго не прават во животот освен што стојат во рамнотежа со крајот на животот. Постојат актери. А постојат и одачи по жица." - Максенс Фермин "Единствено непријателите за зборуваат вистината: пријателите и љубовниците постојано лажат, фатени во мрежата на должноста." - Стивен Кинг "Требаше да имам две срца: едно нечувствително и едно постојано вљубено, требаше второто да му го подарам на оној за кого чука, а со она првото би живеел среќен." - Амин Малуф "Сега знам што е тоа што човекот го прави имбецил; тоа е неговата немоќ да ги следи советите што си ги дава самиот на себе." - Вилијам Фонкер "Нашиот живот е книга која што се пишува сама. Ние сме личности во романот кои не секогаш разбираме што сака авторот да каже." - Жилиен Грин "Но еве што е најлошо: уметноста на животот се состои во криење од најмилите личности и среќата што ја чувствуваме додека сме со нив; инаку, ги губиме." - Чезаре Павазе "Мораме да ја сочуваме својата слабост бидејќи таа не приближува едни кон други, додека силата не оддалечува." - Жан-Клод Кариер "Ако двајца се љубат, тука неможе да има среќен крај" - Ернест Хемигвеј "Во нашата душа постојат работи за кои незнаеме колку ни значат. Или, ако и живееме без нив, тоа е затоа што од ден во ден се трудиме, во страв од неуспех или страдање, да ги присвоиме." - Марсел Пруст. "Ако постои нешто што ти е поважно од се, не се обидувај да го задржиш. Ако ти се врати, ќе биде твое засекогаш. Ако не, значи дека од самиот почеток не ни било твое." од филмот Непристојна понуда.
Постојано бев победуван, но во мене сепак постои нешто што никогаш не може да се победи. Јас сум полн со нови почетоци!
Понекогаш,нашето срце има зборови кои само Бог може да ги прочита,има болка која само Бог може да ја разбере,има надеж која само Бог може да ја оствари ♥
Бидувањето млади, можеби е разбирање дека сме градители, архитекти на нашиот живот.Денес си ја градиме иднината.
"Не постои случај, постои само состанок." - Пол Елијар "Дај ми сила да го прифатам она што неможам да го променам, храброст да го променам она што можам, и мудрост да ги разликувам овие две работи." - Молитва за сила "Животот е само ситница, но презирот кон животот е огромна работа." - Сенека "Понекогаш дури и по излегувањето од сцената сфаќаме која била нашата улога" - Станислав Јежи Лец "Она што го викаме почеток е најчесто крај. Крајот е местото од каде тргнуваме." - T.C.Елиот "Неможе да ме скршиш ако премногу се потпираш на мене, но може ако ме оставиш." - Гистав Тибон "Оној кој повеќе не ти е пријател, никогаш не ти ни бил." - Аристотел
Worst thing of being lied to is knowing the person who lied didn't trust you enough to tell the truth.
Живеме во свет каде секој забележува дали си се поправил или ослабел,но никој не те прашува зошто си тажен или зошто се смееш...
Шекспир рекол: " Секогаш се чустувам среќен.Знаеш ли зошто? Зошто не чекам ништо од никого.Да Чекаш сегокаш боли.Животот е краткок,Затоа сакај го животот,Биди среќен и секогаш смеј се.Живеј за себе и запомни - Пред да зборуваш-Слушај,Пред да пишуваш - Мисли,Пред да повредиш - Чувствувај,Пред да мразиш - Сакај,Пред да се предадеш - Обиди се! Пред да умреш - Живеј!
Најголема грешка што може да ја направи еден маж е да му даде можност на друго машко да ја насмее неговата девојка
"You don't set out to build a wall. You don't say 'I'm going to build the biggest, baddest, greatest wall that's ever been built.' You don't start there. You say, 'I'm going to lay this brick as perfectly as a brick can be laid. You do that every single day. And soon you have a wall." -- Will Smith
“Drugs are a waste of time. They destroy your memory and your self-respect and everything that goes along with your self esteem.” ― Kurt Cobain