Quotes, интересни поговорки

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Fearless, 13 октомври 2010.

1. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    William Axl Rose - "Sometimes your friends are your lovers, or have been at one time." :inlove:

2. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Надеж е да посакаш нешто да се случи.
    Вербата е да веруваш дека тоа ќе се случи.
    Храброст е да направиш тоа да се случи...

3. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    "Секогаш повеќе го сакав лудилото на страста од мудроста на рамнодушноста" - Анатол Франс

"Од истите оние причини заради кои некого мразиме, ние и го сакаме" - Расел Бенкс

"Постојат два вида луѓе. Постојат оние кои живеат, играат и умираат. А постојат и оние кои ништо друго не прават во животот освен што стојат во рамнотежа со крајот на животот. Постојат актери. А постојат и одачи по жица." - Максенс Фермин

"Единствено непријателите за зборуваат вистината: пријателите и љубовниците постојано лажат, фатени во мрежата на должноста." - Стивен Кинг

"Требаше да имам две срца: едно нечувствително и едно постојано вљубено, требаше второто да му го подарам на оној за кого чука, а со она првото би живеел среќен." - Амин Малуф

"Сега знам што е тоа што човекот го прави имбецил; тоа е неговата немоќ да ги следи советите што си ги дава самиот на себе." - Вилијам Фонкер

"Нашиот живот е книга која што се пишува сама. Ние сме личности во романот кои не секогаш разбираме што сака авторот да каже." - Жилиен Грин

"Но еве што е најлошо: уметноста на животот се состои во криење од најмилите личности и среќата што ја чувствуваме додека сме со нив; инаку, ги губиме." - Чезаре Павазе

"Мораме да ја сочуваме својата слабост бидејќи таа не приближува едни кон други, додека силата не оддалечува." - Жан-Клод Кариер

"Ако двајца се љубат, тука неможе да има среќен крај" - Ернест Хемигвеј

"Во нашата душа постојат работи за кои незнаеме колку ни значат. Или, ако и живееме без нив, тоа е затоа што од ден во ден се трудиме, во страв од неуспех или страдање, да ги присвоиме." - Марсел Пруст.

"Ако постои нешто што ти е поважно од се, не се обидувај да го задржиш. Ако ти се врати, ќе биде твое засекогаш. Ако не, значи дека од самиот почеток не ни било твое." од филмот Непристојна понуда.

На kikav му/ѝ се допаѓа ова.
  4. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
  5. MeSofija

MeSofija Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    90
    Постојано бев победуван, но во мене сепак постои нешто што никогаш не може да се победи. Јас сум полн со нови почетоци!

6. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    „Жалам што поминав толку време во жалење, каење и грижа на совест. Минатото не се враќа.“

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Понекогаш,нашето срце има зборови кои само Бог може да ги прочита,има болка која само Бог може да ја разбере,има надеж која само Бог може да ја оствари ♥

8. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    Бежимо Алане, Они су двојца а ми смо сами :rofl:

Алан Форд

9. beyonce22

beyonce22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    38
    Бидувањето млади, можеби е разбирање дека сме градители, архитекти на нашиот живот.Денес си ја градиме иднината.

10. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    "Не постои случај, постои само состанок." - Пол Елијар

"Дај ми сила да го прифатам она што неможам да го променам, храброст да го променам она што можам, и мудрост да ги разликувам овие две работи." - Молитва за сила

"Животот е само ситница, но презирот кон животот е огромна работа." - Сенека

"Понекогаш дури и по излегувањето од сцената сфаќаме која била нашата улога" - Станислав Јежи Лец

"Она што го викаме почеток е најчесто крај. Крајот е местото од каде тргнуваме." - T.C.Елиот

"Неможе да ме скршиш ако премногу се потпираш на мене, но може ако ме оставиш." - Гистав Тибон

"Оној кој повеќе не ти е пријател, никогаш не ти ни бил." - Аристотел

11. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Worst thing of being lied to is knowing the person who lied didn't trust you enough to tell the truth.

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.462
    Допаѓања:
    16.939
    " You were not created to please others,live to be happy and pleasing yourself "

13. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    11.925
    Живеме во свет каде секој забележува дали си се поправил или ослабел,но никој не те прашува зошто си тажен или зошто се смееш...

Прикачени фајлови:

• 992.jpg
      992.jpg
      Големина на фајлот:
      65,6 KB
      Прегледи:
      192
    На kikav и Gordana10 им се допаѓа ова.
  14. kirijakija

kirijakija Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    105
    Шекспир рекол: " Секогаш се чустувам среќен.Знаеш ли зошто?
    Зошто не чекам ништо од никого.Да Чекаш сегокаш боли.Животот е краткок,Затоа сакај го животот,Биди среќен и секогаш смеј се.Живеј за себе и запомни - Пред да зборуваш-Слушај,Пред да пишуваш - Мисли,Пред да повредиш - Чувствувај,Пред да мразиш - Сакај,Пред да се предадеш - Обиди се! Пред да умреш - Живеј!

15. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Најголема грешка што може да ја направи еден маж е да му даде можност на друго машко да ја насмее неговата девојка

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Се во животот можеш да создадеш освен душата, со неа мораш да се родиш.

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    "You don't set out to build a wall. You don't say 'I'm going to build the biggest, baddest, greatest wall that's ever been built.' You don't start there. You say, 'I'm going to lay this brick as perfectly as a brick can be laid. You do that every single day. And soon you have a wall."

-- Will Smith

18. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    “Drugs are a waste of time. They destroy your memory and your self-respect and everything that goes along with your self esteem.”
    ― Kurt Cobain :)

19. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
  20. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Никој не може да те повреди во животот, колку тоа што го можеш самиот.

На Srekicka и l-a-d-y-di им се допаѓа ова.