"На непријателите треба секогаш да им се опростува, бидејќи тоа најмногу ги лути" - Вајлд "Не слушај ги оние кои зборуваат лошо за другите луѓе, а добро за вас!" - Горки
Има само четири прашања вредни во животот: Од што си исплашен? Од што е направен духот? За што вреди да се живее? За што вреди да се умре? Одговорот на сите овие е ист. Само љубовта!
Поради силината за чуствата зборовите ми се чинеа безначајни,а молчењето стануваше глупаво. Кога сите ми завидуваат ми се чини мојата среќа има поголема сладост. Таа не му се даваше никому за да ги задржи сите.Жената е привлечна дури не ја засакате. Подобро ке ја налутев отколу да ја видев рамнодушна кон мене. Ја сакав како човек уметник,љубовник,меѓутоа требаше да не ја сакам за да ја добијам. Невољите секогаш се зарбираат и си помагаат. Човекот најтешко го поднесува сожалувањето особено кога го заслужува. Оноре де балзак
...... ВЕРА..... НАДЕЖ ..... ЉУБОВ .... тоа што го криеме - секогаш во себе го носиме ..... за секое искушение постои соодветно решение .... само треба да го слушниме нашиот глас од внатре .....
Еве неколку инспирирачки, ако сте ги сретнале на друго мтсео поточни нејкам мрчења околу преводот Кога луѓето ви ги прекоруваат соништата, ви предвидуваат пропаст или ве критикуваат, запомнете, тие ви ја раскажуваат сопствената приказна, не вашата. Твоите сништа ке станат стварност само кога ке погледнеш во своето срце. Кој гледа надвор, сонува. Кој гледа во себе, успева. Whatever inspires you fires you. (оваа морав на англиски заради римата значењето е дека она што навистина те инспирира нема само да те загрее и да ти трае кратко време) Промената е единствената константа Не мораш да бидеш совршен за да почнеш, но мораш да почнеш за да станеш совршен. Ако не го правиш тоа што го сакаш, тогаш губиш време. Нема да бидеш казнет ЗА твојот бес, ке бидеш казнет ОД твојот бес. Нема да умреш ако паднеш во водата, ке умреш само ако не пливаш. Секој артист прво бил аматер.
Во својот живот го привлекуваме она за коешто најмногу размислуваме, она во што најмногу веруваме, она од кое најмногу очекуваме.
Секогаш се плашиме повеќе отколку што сакаме, но секогаш можеме да бидеме похрабри отколку очекуваме.